Sport.be

Andere sporten

Minnen zet zegereeks in Hobart verder

07.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

Greet Minnen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-tornooi in het Australische Hobart. In het dubbelspel zit Kirsten Flipkens in de kwartfinales.

Minnen (WTA 346) kon zich voor het eerst plaatsen voor de hoofdtabel van een WTA-tornooi en fleurde die prestatie op met winst in de eerste ronde. Onze 21-jarige landgenote klopte de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 97), opgevist als lucky loser, met 6-4 en 6-0. De partij duurde 1 uur en 25 minuten. In de volgende ronde wacht de Griekse Maria Sakkari (WTA 41) of de Poolse Magda Linette (WTA 86).

Kirsten Flipkens plaatste zich aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson voor de tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel. Het duo klopte het Spaanse paar Lara Arruabarrena en Sara Sorribes Tormo met 6-4 en 7-5. De partij nam 1 uur en 25 minuten in beslag.

Alison Van Uytvanck (WTA 51) staat in de hoofdtabel in de eerste ronde tegenover de Duitse Mona Barthel (WTA 74). Het is wel nog afwachten hoe het gesteld is met de voetblessure van de Grimbergse. Op het tornooi van Auckland kwam ze in de eerste ronde ten val en moest opgeven met pijn aan de achillespees.

Flipkens (WTA 49) is de derde Belgische op de hoofdtabel van het enkelspel. Zij mag het opnemen tegen de Sloveense Dalila Jakupovic (WTA 82).

De voorbije twee jaar ging de titel in Hobart naar Elise Mertens. De Limburgse is er dit jaar niet bij.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer