Sport.be

Andere sporten

Karlovic houdt Darcis uit finale

04.01.2019 | Ward Bollen

Belga

Steve Darcis, is nadat hij ruim een jaar out was, uiteindelijk in de halve finales gesneuveld van het tornooi in Pune (India). De Luikenaar verloor in drie sets van Ivo Karlovic.

De Kroatische nummer 100 van de ATP-ranglijst was na 1 uur en 56 minuten in drie sets de betere:  7-6 (7/3), 4-6 en 6-3. Omdat Darcis meer dan een jaar out was, had hij zelfs geen ATP-ranking. Met zijn halve finale vestigde hij een nieuw record op de Tour, opgericht in 1990. Hij is immers de eerste speler die de halve finales haalde zonder een ranking.

In de finale treedt Karlovic aan tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 6), het eerste reekshoofd. Die rekende in de halve finales af met de Fransman Gilles Simon (ATP 30) in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/3). De partij duurde 1 uur en 50 minuten.

Karlovic is een steengoede tennisser, hij is nog sterker dan sommigen denken", verklaarde Darcis. "In de tweede set kon ik hem met wat geluk vloeren, maar in de derde set ging ik in de fout. Dat mocht niet gebeuren, al was het niet eenvoudig om te spelen tegen hem."

"Ik ben tevreden na mijn wedstrijden hier. Toen het moeilijk ging stond ik er en ik verteerde de opeenvolging van partijen goed. Ik besef dat ik niet mijn allerbeste tennis op de mat heb gebracht, al ging het wel in stijgende lijn. De weg is nog lang, maar ik schuif op in de goede richting."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer