Sport.be

Andere sporten

Everts uit intensieve zorgen

02.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Stefan Everts, die begin december door malaria werd getroffen, heeft de afdeling intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis van Leuven dinsdag mogen verlaten. De tienvoudige wereldkampioen motorcross zet zijn herstelproces verder in het revalidatiecentrum van het UZ, zo laat zijn familie weten in een persbericht.

Everts kreeg malaria nadat hij midden november in Congo aan een liefdadigheidsrace had deelgenomen. De 46-jarige Limburger werd aanvankelijk opgenomen in het ziekenhuis van Hasselt, waarna werd beslist hem naar het UZ in Leuven over te brengen. "The Legend" vocht een tijdje voor zijn leven en werd een tijdlang kunstmatig in slaap gehouden. Maar Everts knokte terug en boekte stap voor stap progressie. Ruim een week geleden wezen testen uit dat hij geen blijvende schade aan organen en hersenen heeft opgelopen.

"De laatste dagen zette Stefan opnieuw grote stappen vooruit, waarna de professoren beslisten hem naar het revalidatiecentrum van het UZ te verhuizen. Daar zal Everts de komende weken keihard verder werken aan zijn herstel", luidt het woensdag. "De familie Everts wil Stefan in alle rust aan zijn revalidatie laten werken en zal bij nieuwe ontwikkelingen opnieuw via een persbericht communiceren." Everts zal een zestal weken in het revalidatiecentrum verblijven.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer