Sport.be

Andere sporten

Delfine Persoon behoudt wereldtitel na demonstratie tegen Keniaanse

09.12.2018 | Ward Bollen

Belga

Delfine Persoon (33) heeft zaterdag in Ardooie de Keniaanse Judy Waguthii verslagen met technisch knock-out in de tiende ronde. Ze blijft daardoor WBC-wereldkampioene bij de lichtgewichten.

Het was niet de eerste keer dat de twee tegen elkaar in de ring stonden, want in 2014 versloeg Persoon Waguthii al eens op punten. In Sporthal De Ark in Ardooie kende de kamp een gelijkopgaand begin. In de tweede en derde ronde deelde de Belgische Sportvrouw van 2015 enkele rake klappen uit. De Keniaanse was opnieuw een taaie opponente, maar ze had het toch moeilijk tegen het energieke boksen van Persoon.

De West-Vlaamse weerde de aanvallen van Waguthii goed af en bleef haar tegenstandster onder druk zetten. Na vier ronden leidde Persoon dan ook met driemaal 40-36. Waguthii bleef incasseren en op het einde van de zesde ronde ging het dan ook een eerste keer mis. Op het einde van de negende ronde viel Waguthii op de knieën na een mokerslag van Persoon. Waguthii bleef ook in de tiende ronde de boksbal van onze landgenote, waarop de umpire besliste de kamp stil te leggen. Persoon verlengde zo op zeer overtuigende wijze en voor de achtste keer haar wereldtitel.

In haar carrière won Persoon 42 kampen, waarvan 17 met knock-out. De West-Vlaamse verloor zelf slechts éénmaal, ook met knock-out. Voor Waguthii was het haar negende nederlaag, de eerste met knock-out, tegenover 16 overwinningen (vier met knock-out) en vier onbesliste kampen.

REACTIE EN KATIE TAYLOR

"Ik heb veel respect voor Waguthii, het is ongelooflijk wat zij allemaal geïncasseerd heeft. Ik sloeg toch een paar keer zuiver op haar kin", aldus Persoon na haar nieuwe wereldtitel. "Ik vond dat technisch knock-out eigenlijk al eerder mogelijk was, want het was niet meer gezond. Ik zag haar ogen soms wegdraaien."

"Ik ben traag gestart, want ik wou aftasten en geen zware counter riskeren. Achteraf bekeken had ik sneller het ritme moeten opvoeren. Ik voel dan ook dat ik nog kan groeien, nu ik zonder pijn kan boksen met twee handen. Ik groei weer naar mijn beste niveau."

Persoon hoopt het in de toekomst op te nemen tegen de Ierse Katie Taylor, de olympische kampioene die de IBF- en WBA-titel in haar bezit heeft. "Als het mogelijk is zou ik haar graag naar hier laten komen. Maar ze is een beschermde prooi, ze is heel goed omringd. We zullen zien."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer