Sport.be

Andere sporten

Red Lions kloppen Zuid-Afrika ruim, maar groepswinst is voor India

08.12.2018 | Ward Bollen

Belga

De Belgische hockeymannen hebben zaterdag hun derde en laatste groepswedstrijd op het WK hockey in het Indiase Bhubaneswar tegen Zuid-Afrika met 5-1 gewonnen. De Red Lions sprongen door de zege even naar de eerste plaats in groep C, maar uitdager India won van Canada en is groepswinnaar.

De wedstrijd begon dramatisch voor de Belgen en binnen de openingsminuut zette Spooner (1.) Zuid-Afrika op voorsprong. De Belgen gingen op zoek naar de gelijkmaker, en kregen net voor het einde van het eerste kwart loon naar werken. Alexander Hendrickx (14.) tekende op strafcorner voor de 1-1. De Lions waren gelanceerd en Simon Gougnard (18.) zorgde niet veel later voor de 2-1. Hendrickx (22.), opnieuw op strafcorner, en Loïck Luypaert (30.), ook op strafcorner, diepten nog voor halfweg de kloof uit tot 4-1.

Na de pauze gingen de Belgen verder op doelpuntenjacht. Cédric Charlier (48.) maakte er vroeg in het vierde kwart 5-1 van. De Belgen lieten nadien nog enkele kansen liggen op een hogere score.

India slaagde er echter in om met duidelijke 5-1 cijfers Canada te kloppen. Daardoor komt het thuisland in de stand op gelijke hoogte met België. Dan is het doelpuntensaldo doorslaggevend en dus springt het gastland opnieuw over ons land naar de definitieve groepswinst.

De groepswinnaar stoot direct door naar de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen barragewedstrijden voor een plek bij de laatste acht. De Belgen, die voor aanvang hun titelambities niet verstopten, openden het WK met een nipte 2-1 zege tegen Canada. Daarna volgde een 2-2 draw tegen het gastland.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer