Sport.be

Andere sporten

Vrouwelijke tennistopper zet per direct punt achter carrière

14.11.2018 | Ward Bollen

Belga

Agnieszka Radwanska heeft woensdag aangekondigd op haar 29ste te stoppen met proftennis. In 2015 won de voormalige nummer twee van de WTA-ranglijst nog de Masters.

"Ik wil met jullie een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven delen", vertelde Radwanska. "Vandaag, na dertien jaar competitietennis, heb ik beslist mijn carrière te beëindigen. Het was geen gemakkelijke knoop om door te hakken. Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn, waaronder twintig WTA-titels, de Championships in Singapore, een Wimbledon-finale en zoveel meer. Maar jammer genoeg kan ik niet meer trainen zoals ik het gewend ben en kan mijn lichaam het niet meer opbrengen. Ik moet rekening houden met mijn gezondheid en toegeven dat ik mijn lichaam niet meer tot de vereiste grenzen kan pushen."

Radwanska stopt als prof maar wil graag in het tennis actief blijven. "Het is tijd voor nieuwe uitdagingen, nieuwe ideeën, hopelijk zijn die even opwindend als wat ik op de baan beleefde."

De Poolse won tussen augustus 2007 en oktober 2016 twintig WTA-tornooien met de WTA Finals in november 2015 als absolute uitschieter. Een grandslamtitel staat niet op haar palmares. In 2012 haalde ze de finale op Wimbledon, maar bleek Serena Williams in drie sets te sterk. Datzelfde jaar bereikte Radwanska de tweede plaats op de wereldranglijst, haar hoogste notering ooit.

Vandaag is ze weggezakt naar plaats 75. Radwanska verdiende 27,5 miljoen dollar (24,3 miljoen euro) prijzengeld, goed voor de voorlopig zevende plaats in de top tien aller tijden.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer