Sport.be

Andere sporten

Warriors lijden tweede nederlaag

09.11.2018 | Bart Peeters

Belga

De Golden State Warriors zijn tegen een tweede nederlaag aangelopen. In eigen zaal ging de titelverdediger in de NBA met 111-134 onderuit tegen de Milwaukee Bucks. De Houston Rockets leden al een zesde nederlaag. Dit keer tegen de Oklahoma Thunder: 98-80.

De Warriors hadden acht keer op rij gewonnen en waren in eigen zaal nog ongeslagen. Tegen Milwaukee liep het echter mis. De eerste helft hielden beide teams elkaar nog in evenwicht, maar in het derde kwart sloegen de Bucks hard toe. Vooral dankzij 13 punten van Malcolm Brogdon werd het 28-41. De shooting guard eindigde de match met 20 punten.

De Bucks dankten de zege vooral aan een collectief sterke match. Naast Brogdon waren ook Khris Middleton (17p), Giannis Antetokounmpo (24p) en Eric Bledsoe (26p) goed bij schot. Die laatste werd topschutter. Bij de Warriors boden vooral Kervin Durant (17p) en Klay Thompson (24p) weerwerk. Stephen Curry stelde teleur met maar tien punten.

Met tien zeges en 2 nederlagen blijven de Warrios wel aan de leiding de Western Conference. Voor de Bucks was het de negende overwinning tegenover 2 nederlagen.

De Houston Rockets, vorig jaar nog het beste team na de reguliere competitie, blijven vierkant draaien. Op bezoek bij de Oklahoma City Thunder werd al voor de zesde keer verloren. De thuisploeg, die nog niet kan rekenen op sterkhouder Russell Westbrook, was Paul George uitblinker met 20 punten en 11 rebounds. Bij de Rockets liet MVP James Harden 19 punten noteren.

Voor de Thunder was het de zevende zege op rij. Het team is daarmee opgeklommen naar de vierde plaats in de Western Conference.

De Trailblazers staan na een sterke start van het seizoen nog een plaatsje hoger. Tegen de LA Clippers won de ploeg uit Portland al voor de negende keer. Het duo Damian Lilliard (25p) - CJ McCollum (23p) loodsten hun team naar een 116-105-overwinning.

De Boston Celtics tenslotte gingen met 109-116 winnen bij de Phoenix Suns. Kyrie Irving schitterde met 39 punten.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer