Sport.be

Andere sporten

Castors Braine verliest voor het eerst in 136 competitiewedstrijden

21.10.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Castors Braine heeft zondagnamiddag voor het eerst in bijna vijf jaar nog eens verloren in de competitie. Sint-Katelijne-Waver (SKW) maakte een einde aan een reeks van 136 overwinningen en versloeg de vijfvoudige landskampioen in het vrouwenbasket met 63-61 (rust: 35-26).

Voor de laatste competitienederlaag van de ploeg uit Eigenbrakel moeten we al teruggaan naar 17 november 2013. Toen ging Castors Braine voor de bijl in Namen. Dat lukte diezelfde ploeg ook nog wel in de bekerfinale in 2016 en de halve finales van de Beker in 2017, maar in de competitie was niets te doen aan de hegemonie van de Waals-Brabanders.

De vrouwen van nieuwe coach Pascal Angillis werden koud gepakt door de Mechelse vrouwen, die teerden op Speelster van het Jaar Laure Resimont (13 ptn) en toptalent Billie Massey (10 rebounds). Castors Braine zal de rug snel moeten rechten, want woensdag wacht het eerste EuroLeague-duel tegen het Italiaanse Schio. Voor SKW was het na drie speeldagen nog maar de eerste overwinning van het seizoen. Een enorme opsteker net voor de verplaatsing naar het Franse Landes in het kader van de EuropCup.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer