Sport.be

Andere sporten

Sainz volgt zijn landgenoot Alonso op bij McLaren

16.08.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Carlos Sainz jr zal volgend jaar het vrijgekomen zitje van Fernando Alonso bij McLaren innemen. De Formule 1-renstal en de Spanjaard bevestigden het nieuws donderdag.

Hoe lang Carlos Sainz bij McLaren getekend heeft is onduidelijk, maar het gaat wel om een contract van "meerdere jaren". De 23-jarige Spanjaard is vandaag aan de slag bij Renault, waar hij een duo vormt met Nico Hülkenberg. De Fransen kondigden voor 2019 al de komst van Daniel Ricciardo (Red Bull) aan.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso maakte eerder al bekend dat hij op het einde van het seizoen een punt zet achter zijn F1-carrière. Of Stoffel Vandoorne ook in 2019 voor McLaren zal rijden, is nog afwachten. "McLaren zal zijn volledige rijders line-up voor 2019 op het geschikte moment communiceren", luidt het.

Zak Brown, CEO van McLaren, zegt erg opgetogen te zijn met de komst van Sainz, die al vijf jaar meedraait in het F1-circuit. "Hij brengt de perfecte mix van jeugd en ervaring. Hoewel hij pas 23 is, staat hij voor zijn vijfde seizoen en heeft hij heel wat race-ervaring."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer