Sport.be

Andere sporten

Mertens werkt matchpunt weg in Montreal

10.08.2018 | Erik Duchateau

Belga

Elise Mertens heeft donderdag de Wit-Russische Aryna Sabalenka verslagen in de achtste finales van het WTA-tornooi van het Canadese in Montreal. Onze landgenote werkte in de tweede set een matchpunt weg.

Mertens (WTA 15) versloeg Sabalenka (WTA 39) in drie sets: 2-6, 7-6 (7/1) en 6-0. De wedstrijd duurde 2 uur en 15 minuten, in de tweede set moest de Belgische nummer 1 bij een 4-5 achterstand een matchpunt wegwerken. In de tweede ronde was Mertens nog te sterk voor de Chinese Zhang Shuai (WTA 32). In de kwartfinales neemt de als veertiende geplaatste Limburgse het op tegen het Oekraïense vijfde reekshoofd Elina Svitolina (WTA 5).

"Ik ben echt tevreden met de manier waarop ik speel en voel dat ik in het juiste ritme kom", reageerde Mertens. "Sabalenka is een goede speelster, die een agressief soort tennis op de mat kan leggen. Het kwam er voor mij op aan agressiever te tennissen en het momentum eerder te benutten. Zij presteerde sterk in de eerste set. Ik had het gevoel dat ik gewoon voor elk punt moest blijven knokken. Uiteindelijk won ik de partij."

In de kwartfinales neemt Mertens het dus op tegen Elina Svitolina. De speelster troffen elkaar al tweemaal in het verleden, met een keer winst voor beiden. "Het sterke punt van Svitolina is haar verdediging", merkte Mertens op. "Ik zal mijn spel moeten spelen en voor elk punt moeten gaan. Een beetje zoals vandaag."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer