Sport.be

Andere sporten

McEnroe en Clijsters: een winnende combinatie!

26.05.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Na de finale van de ATP Champions Tour tussen Xavier Malisse en Mark Philippoussis volgde nog een leuk toetje voor de toeschouwers op de BNP Paribas Fortis Champions. De eerste editie van het driedaagse tornooi in de zonovergoten David Lloyd Club werd afgesloten met een spetterende dubbelmatch John McEnroe/Kim Clijsters versus Henri Leconte/Dominique Monami.


John McEnroe: ex-nummer 1 van de wereld in enkel en dubbel, winnaar van 7 grandslimtitels in het enkelspel en 9 in het dubbelspel. Kim Clijsters: ex-nummer 1 van de wereld in enkel en dubbel, winnaar van 3 grandslamtornooien in het enkelspel en 2 in het dubbelspel. Die twee tennislegendes samen op de baan? dat zou vuurwerk opleveren en dat deed het ook! Maar ook Dominique Monami (ex-nummer 9 van de wereld) en Henri Leconte (ex-nummer 5) droegen uiteraad bij aan het spektakel.

Leconte is een geboren entertainer die als geen ander het publiek weet te bespelen. Met zijn expressieve mimiek zou hij zo in een komische film kunnen meespelen. Het publiek genoot van de tennisfratsen en de tennishoogstandjes die de vier spelers tentoonspreidden. Na ruim een uur topentertainment/toptennis serveerde McEnroe de match uit met een ace: 6-2, 6-3. McEnroe/Clijsters? een winnende combinatie!

"Als je tegenover Henri staat, weet je dat het moeilijk is om heel de tijd geconcentreerd te blijven, maar Kim en ik zijn er toch goed in geslaagd", vertelde McEnroe na afloop. "Ik vond het super om samen met Kim te mogen spelen hier voor haar thuispubliek. Zij is één van de grootste speelsters aller tijden, zowel op tennisgebied als als persoon."

Het genoegen was voor Kim wederzijds. "Ik herinner me dat toen ik klein was en terugkwam van school ik tijdens Roland Garros en Wimbledon zo snel mogelijk voor tv wilde zitten om de matchen te volgen. John was één van mijn idolen. Ik probeerde zijn speciale, met de rug half naar het terrein gedraaide, service te imiteren. Nee, niet zijn scheldtirades tegen de umpire", lachte Kim. "De voorbije jaren heb ik al vaak een balletje mogen kloppen met John, maar in een 'echte' match zoals vandaag is nog veel leuker!"

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer