Sport.be

Andere sporten

Malisse en Enqvist zijn het tennissen nog niet verleerd (VIDEO)

24.05.2018 | Erik Duchateau

Imagellan

Xavier Malisse en Thomas Enqvist hebben zich op de eerste dag van de BNP Paribas Fortis Champions, een tennistornooi met oud-tenniskampioenen, in Brussel geplaatst voor de halve finales van de ATP Champions Tour.

In een Belgisch onderonsje versloeg Xavier Malisse zijn maatje Olivier Rochus met 6-3 en 7-5. In 2004 wonnen ze samen de dubbeltitel op Roland Garros. Op de David Lloyd Club toonden de twee Belgen dat ze 14 jaar later nog altijd veel in hun mars hebben. Ze trakteerden de toeschouwers op vele lange slagenwisselingen en 'tweeners', slagen tussen de benen.

"Ik mag dan wel verloren hebben, maar ik heb echt van deze match genoten. We zouden dit meer moeten doen", lachte Rochus na afloop. "Het was inderdaad erg leuk", beaamde Malisse. "Het was super om nog eens samen met Olivier op de baan te staan. En dat er op een doordeweekse donderdag zo veel volk naar onze match is komen kijken, doet ook erg veel deugd. Topsfeer hier op BNP Paribas Fortis Champions!", glunderde Malisse.

Vrijdag zal Malisse het in de eerste halve finale opnemen tegen Thomas Muster. De ex-nummer 1 van de wereld uit Oostenrijk was rechtstreeks geplaatst voor die halve finale. De tweede halve finale zal gaan tussen de eveneens rechtstreeks geplaatste Australiër Mark Philippoussis en Thomas Enqvist. De Zweed, voormalig nummer 4 van de wereld, rekende in twee sets af met Henri Leconte: 6-3 en 6-4.

Matchen met de Fransman staan garant voor toptennis én topentertainment. Het publiek genoot met volle teugen van de fratsen van de finalist van Roland Garros 1988, die in de tweede set op een bepaald moment de ballenkinderen een racket in handen gaf, zodat we even een dubbelmatch kregen. "Het is altijd dolle pret met Henri", lachte Enqvist, die al een paar dagen in Brussel vertoeft en onder de indruk is van de David Lloyd Club. "Wat een magnifieke locatie, midden de bossen! Vanmorgen ben ik er al een flinke wandeling gaan doen."

MUSTER & APPELMANS WINNEN DUBBELSPEL

De laatste match van de dag was een dubbelpartij. Daarin namen Sabine Appelmans en Thomas Muster het op tegen Dominique Monami en Mark Philippoussis. Tijdens de match viel de regen met bakken uit de lucht, maar dat kon de vier tenniskampioenen niet stoppen. In een zogenaamde 'long set' trokken Appelmans en Muster het laken naar zich toe met 9-8. De beslissende tiebreak eindigde op 9/7.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer