Sport.be

Andere sporten

Eurosport kleurt, samen met Kim Clijsters, twee weken lang gravel-rood

24.05.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Eurosport 1 kleurt van zondag 27 mei tot en met zondag 10 juni weer gravel-rood: de sportzender doet twee weken lang dagelijks live verslag van 's werelds belangrijkste tennistornooi op gravel, Roland Garros. Kim Clijsters vervoegt bovendien het Eurosport 'experts' team tijdens Roland Garros.

De tenniskijkers hoeven niets te missen; alle dagen zijn de verrichtingen op het gemalen baksteen in Parijs van begin tot einde live te volgen op Eurosport 1 én via de Eurosport Player. Met in totaal zo'n 125 uur live tennis, plus een nabeschouwing in het programma Game, Schett & Mats - met drievoudig Roland Garros-winnaar Mats Wilander als vaste analist - is Eurosport voor alle tennisliefhebbers 'Home of Roland Garros'.

Bij de mannen is het de vraag wie kan 'gravelkoning' Rafael Nadal van de troon stoten? De kersverse nummer 1 van de wereld is opnieuw in bloedvorm en zijn palmares op Roland Garros is ronduit indrukwekkend te noemen. Hij was niet alleen al tien keer eerder de sterkste, hij verloor tijdens zijn carrière slechts twee partijen op het Franse gravel. Alleen Robin Soderling (2009) en Novak Djokovic (2015) wisten 'Mister Gravel' een keer de voet dwars te zetten.

In België zijn uiteraard alle ogen gericht op David Goffin. De beste Belgische tennisser ooit moest vorig jaar, omwille van een blessure, de Porte d'Auteuil al in de derde ronde verlaten. Deze jaargang is Goffin opnieuw een stevige outsider voor de oppergaai.

Bij de dames wil Elise Mertens na haar halve finale op de Australian Open nu bevestigen in Parijs. De Limburgse schreef de graveltornooien van Lugano en Rabat op haar naam en lijkt klaar voor een nieuwe knalprestatie op een Grand Slam. Ook Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer zijn zeker voor een plaats op de hoofdtabel.

Kim Clijsters

Kim Clijsters, voormalig nummer één van de wereld bij de vrouwen en viervoudig Grand Slam-winnares, zal tijdens Roland Garros deel uitmaken van het Europsort "experts" team. Ze zal co-commentaar leveren bij de Engelstalige uitzendingen en analyses maken voor de omkaderingsprogramma's die op alle zenders getoond worden.

Kim Clijsters: 'Ik ben heel blij om op Roland Garros samen te werken met Eurosport. Ik kijk er naar uit om mijn eigen inzichten te geven over wat er nodig is om succesvol te zijn op gravel. Mijn twee finales in Parijs zullen hier zeker bij helpen!"

"Hoewel niets de spanning van zelf spelen kan vervangen, is het analyseren van het tornooi voor een zender als Eurosport sowieso een heel mooie 'next best thing'. Ik kijk er vooral naar uit om samen te werken met enkele van de allergrootsten van het spelletje zoals Mats, John, Chrissie Evert en Boris Becker. Het wordt een fantastisch tornooi op één van de beste locaties in het mondiale tennis."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer