Sport.be

Andere sporten

Oostende verliest voor de derde keer op rij

21.05.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Aan de stand kon er niets meer veranderen op de laatste speeldag van de reguliere competitie, maar er waren wel enkele opvallende resultaten in de EuroMillions League.

Antwerp Giants ging vorige week nog winnen aan de kust tegen landskampioen Oostende en dat kustje deed het vandaag nog eens over. Drie minuten voor het einde ging de partij nog gelijk op, maar dan ging het plots snel voor de Antwerpenaren. Het bouwde een kloof uit van 8 punten, en de wedstrijd eindigde op 88-80. Man van de match was Hans Vanwijn. Hij probeerde het zes keer van achter de driepuntlijn, zes keer mocht hij juichen.

Voor BCO was het de derde opeenvolgende nederlaag, iets wat ze niet gewoon zijn aan de kust. Er was echter geen reden tot paniek, want Oostende sloot de competitie af als autoritaire leider. In de kwartfinales spelen de kustboys tegen Brussels. De vice-kampioen van vorig jaar draait een veel minder seizoen. Vanavond konden ze nog eens overtuigend winnen. Tegen Leuven, de laatste in de stand, werd het 98-62.

Aalstar nam met een 92-70 zege tegen Charleroi ruimschoots revanche voor de 86-65 nederlaag die het vrijdag leed in Henegouwen. bij de rust hadden de Oost-Vlamingen hun schaapjes al op het droge: 44-19.

In de twee overige partijen werd er veel gescoord. Bergen won na een verlenging met 85-84 van Willebroek, Limburg United ging met 92-112 onderuit tegen Luik.

In de eerste ronde van de play-offs (best of 3) neemt Oostende het op tegen Brussels, Antwerp tegen Willebroek, Charleroi tegen Limburg en Aalstar tegen Bergen. De heenwedstrijden worden zaterdag 26 mei gespeeld, de terugwedstrijden maandag 28 mei. Eventuele deciders volgen woensdag 30 mei.


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer