Sport.be

Andere sporten

Houston trekt stand in evenwicht tegen Golden State

17.05.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Houston is langszij gekomen in de finale van de Western Conference in de NBA. De Rockets wonnen voor eigen publiek met 127-105 van titelverdediger Golden State, dat in het eerste duel in Houston met 106-119 aan het langste eind had getrokken.

Houston maakte zijn reputatie van beste team uit de reguliere competitie waar en kwam nooit in de problemen. Eric Gordon en James Harden waren goed voor 27 punten. Eerder op de avond vernam Harden dat hij samen met LeBron James (Cleveland) en Anthony Davis (New Orleans) genomineerd is voor de titel van Most Valuable Player van dit NBA-seizoen.

De 38 punten van Kevin Durant baatten niet voor de Warriors. Stephen Curry en Klay Thompson waren samen slechts goed voor 24 punten, terwijl ze er in de eerste confrontatie nog 46 door de korf gooiden. Het duo kon amper drie van de twaalf driepuntpogingen verzilveren.

De derde en vierde partij worden in het Californische Oakland, de thuishaven van Golden State, afgewerkt. Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de grote finale. De tegenstander daarin wordt Boston of Cleveland, de finalisten in het Oosten. De Celtics leiden met 2-0.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer