Sport.be

Andere sporten

Racing drukt Gentse hoop op Final Four de kop in

15.04.2018 | Tom Van Aken

Belga

Racing Brussel is zo goed als zeker van zijn plaats in de Final Four van de Belgische hockeycompetitie. De Ukkelse Ratten gingen met 1-4 winnen op het veld van Gantoise, dat een zege nodig had om over Racing naar de vierde plaats te springen.

Racing mocht opnieuw zijn sterspeler Tom Boon bedanken, die op strafcorner twee doelpunten voor zijn rekening nam. De Red Lion loodste de "Ukkelse Ratten" zo naar hun derde opeenvolgende zege, de elfde van het seizoen. De Brusselaars hebben nog een overwinning nodig om helemaal zeker te zijn van de Final Four. Racing nadert zelfs tot op een punt van stadsrivaal Léopold, dat niet verder geraakte dan een 3-3 gelijkspel op het hockeyterrein van Beerschot. Gantoise grijpt met voorlopig negen zeges wellicht net naast de play-offs.

Leiders Waterloo Ducks en Dragons boekten zeges op verplaatsing. De Watducks legden Leuven met 1-4 over de knie, Dragons won met 0-4 op het veld van Daring Molenbeek. Beide ploegen verzamelden 45 punten, maar Waterloo heeft een beter doelpuntensaldo. Dat kan uitermate belangrijke blijken. De leider na de reguliere competitie steekt immers meteen een ticket voor de Euro Hockey League op zak.

Orée kon na een moeilijke week, waarin afscheid genomen werd van de Spaanse coaches Xavi Arnau en Xavi Trenchs, de rug niet rechten tegen Herakles. De club uit Lier won met 3-2. Pingouin keert terug naar de tweede hockeyklasse na een 4-2 nederlaag op het veld van Braxgata.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer