Sport.be

Andere sporten

BNP Paribas Fortis Champions haalt McEnroe naar Brussel

13.03.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

John McEnroe zal eind mei nog eens op een Belgisch tennisveld te zien zijn. 'You cannot be serious?' Toch wel! De Amerikaanse tennislegende wordt één van de smaakmakers op de BNP Paribas Fortis Champions, een officieel ATP Champions Tour event van 24 tot 26 mei in de David Lloyd Club in Brussel. Ook Kim Clijsters, Dominique Monami en Sabine Appelmans zullen hun opwachting maken op de BNP Paribas Fortis Champions.

De ATP Champions Tour trekt met de beste tennissers aller tijden de wereld rond. Dat betekent dat ook de toeschouwers van de BNP Paribas Fortis Champions zich mogen verheugen op toptennis met een vleugje nostalgie en een portie entertainment. Daar staat John McEnroe garant voor. 'Johnny Mac' is de meest flamboyante speler die de sport gekend heeft en op zijn 59ste is de Amerikaan die zeven grandslamtitels in het enkelspel won en nummer 1 van de wereld in het enkel- en dubbelspel was, nog altijd gek van het spelletje.

"Al meer dan twintig jaar draai ik met heel veel plezier mee in de ATP Champions Tour", legt John McEnroe uit. "Hard trainen en wedstrijden spelen houdt me scherp en stelt me in staat mijn oude rivalen en de jongere spelers van de Tour het vuur aan de schenen te leggen. Ik reis de wereld rond om onze sport te promoten en kan tennisfans in alle uithoeken van de wereld laten zien dat de oude rakkers nog altijd een aardig stukje kunnen tennissen. Ik kijk ernaar uit om opnieuw in België te spelen, een land dat de voorbije jaren grote tennissuccessen heeft mogen vieren en bekend staat voor z'n fantastische tennisfans."

Tegen wie McEnroe het zal opnemen op de de BNP Paribas Fortis Champions wordt later bekendgemaakt. Maar dat het ronkende namen zullen zijn, staat nu al vast. Enkel oud-spelers die nummer 1 van de wereld geweest zijn, grandslamfinales bereikt hebben of de Davis Cup gewonnen hebben, mogen deelnemen. Daarnaast mag elke gaststad ook nog twee wildcards uitdelen.

Max Jadot, CEO van BNP Paribas Fortis: "Met We Are Tennis toont onze bank al sinds 1973 haar engagement voor de talrijke fans van tennis. BNP Paribas Fortis doet dit door ondersteuning van proftennis, tornooien voor junioren en amateurs, internationale competities en uiteraard de talrijke lokale initiatieven. Ik ben bijzonder blij de ATP Champions Tour toe te voegen tot onze lijst en hoop dat de Belgische tennisfans met mij zullen meegenieten, van de competitie, het entertainment of gewoon uit pure nostalgie."

Jan Felgate, CEO van de ATP Champions Tour: "We zijn verheugd de BNP Paribas Fortis Champions te mogen verwelkomen in de familie van de ATP Champions Tour. In de ATP Champions Tour draait alles om legendarische spelers op bijzondere locaties. Dit nieuwe evenement in België past dan ook perfect in dit plaatje."

De BNP Paribas Fortis Champions mag niet enkel de grootste iconen uit de geschiedenis van het mannentennis verwelkomen. Tussen de mannenwedstrijden op donderdag en vrijdag door en na de mannenfinale op zaterdag wordt er telkens een gemengd dubbel gespeeld. Daarin komt Kim Clijsters in actie! Clijsters speelde de voorbije jaren geregeld wedstrijden in de Legends Cup op de grandslams. Ook Dominique Monami en Sabine Appelmans, twee andere Belgische tenniscoryfeeën, maken hun opwachting op de BNP Paribas Fortis Champions.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer