Sport.be

Andere sporten

Swings: 'Niet te hard gefeest' (VIDEO)

25.02.2018 | Niels Dirkx

Belga

Bart Swings heeft zijn zilveren medaille zaterdagavond niet al te uitbundig gevierd. "Ik heb niet te hard gefeest. Door alle verplichtingen met de pers en de dopingcontrole was het snel drie uur", legt hij daags na zijn topprestatie uit.

"Ik heb nog een glaasje champagne gedronken met de Belgen en daarna op mijn kamer even met mijn vriendin gebeld. Om negen uur werd ik alweer wakker gemaakt. Het was een vrij korte nacht."

"Het was een hele goeie wedstrijd", blikt Swings terug op zijn massastart. "Ik heb de beelden al een paar keer opnieuw bekeken omdat ik mijn laatste ronden wilde analyseren. Ik ben nog altijd heel trots."

Swings kende een minder seizoensbegin maar op de Spelen stond de Leuvenaar er helemaal, met naast zijn zilveren medaille ook olympische diploma's op de drie afstanden (1.500m , 5 en 10 km). "In het begin van het seizoen was het al duidelijk dat de Spelen hét doel van dit jaar zouden worden. Hier wilde ik op mijn best zijn. Het seizoensbegin was niet zo goed als ik had gehoopt, maar ik ben in stijgende lijn blijven groeien. Het is een supergevoel dat het hier nu ook eindelijk uitkomt."

Na twintig jaar heeft België met Swings eindelijk een opvolger voor Bart Veldkamp, die in 1998 naar brons schaatste op de 5 km. "Inderdaad", lacht de snelschaatser. "Ik ben supertrots dat ik voor België een medaille kon behalen. In Sochi heb ik het ook geprobeerd en werd ik vierde. Toen was ik daar heel blij mee, nu nog altijd trouwens."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer