Sport.be

Andere sporten

Ferrari stelt nieuwe bolide voor en aast 11 jaar later op nieuwe wereldtitel

22.02.2018 | Jonas Verheyen

Belga

Ferrari heeft in het Italiaanse Maranello zijn nieuwe bolide voorgesteld. Met de SF71H hoopt de Italiaanse renstal voor het eerst sinds tien jaar nog eens wereldkampioen te worden. De piloten zijn ook dit jaar de Duitser Sebastian Vettel en de Fin Kimi Räikkönen, vorig jaar tweede en vierde in de eindstand.

Räikkönen was in 2007 de laatste die wereldkampioen werd in een Ferrari. Het jaar nadien werd nog de wereldtitel bij de constructeurs behaald, maar nadien moest Ferrari de heerschappij van Red Bull en Mercedes dulden.

Vettel is er alvast van overtuigd dat hij met de nieuwe bolide voor een vijfde wereldtitel kan gaan. "We hebben een grote stap voorwaarts gezet", verklaarde de 30-jarige Duitser. Ook de 38-jarige Räikkönen is tevreden: "De auto ziet er goed uit, en dat betekent meestal ook dat hij snel is."

Ferrari was donderdag de laatste van de topteams om zijn bolide voor te stellen. Die van dit jaar is bijna volledig effen rood, terwijl er vorig jaar ook veel wit te zien was.

"Tot en met de voorbije uren heeft iedereen keihard gewerkt om de details in de auto te perfectioneren", zegt Team Principal Maurizio Arrivabene. "De auto is gefabriceerd in Italië en representeert de excellentie van ons land."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer