Sport.be

Andere sporten

Snowboardlegende Shaun White verovert derde olympische titel

14.02.2018 | Erik Duchateau

Belga

De Amerikaanse snowboardlegende Shaun White heeft goud veroverd op de halfpipe op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Het is al de derde olympische titel voor de 31-jarige White.

White vocht in het Phoenix Park een felle strijd uit met de Japanner Ayumu Hirano en de Australiƫr Scotty James. Na de tweede run stond Hirano met 95.25 nog aan de leiding, maar de Japanner kwam ten val in de derde run, net als Scotty James even later. White hield het hoofd wel koel en zette een indrukwekkende laatste run neer, die hem 97.75 punten van de jury en olympisch goud opleverde.

De 19-jarige Hirano moest daardoor net als vier jaar geleden in het Russische Sochi vrede nemen met zilver. White kwam toen niet verder dan de vierde plaats. In Zuid-Korea pakte White zijn derde goud, na Turijn 2006 en Vancouver 2010. De Verenigde Staten domineren er de snowboardcompetities volledig met goud in elk van de vier freestylecompetities.

De spectaculaire maar ook gevaarlijke halfpipecompetitie deed het publiek even over halverwege de tweede run opschrikken door een zware val van de amper 16-jarige Japanse snowboarder Yuto Totsuka. Hij liep daarbij verwondingen op en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, zo maakte de Japanse federatie bekend.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer