Sport.be

Andere sporten

VIDEO: Loena Hendrickx tankt vertrouwen voor Spelen met vijfde plaats op EK

20.01.2018 | Tess Elst

Belga

Loena Hendrickx is op een knappe vijfde plaats geëindigd het EK kunstschaatsen in Moskou. De 18-jarige Belgische, die volgende maand ook deelneemt aan de Winterspelen, zette bovendien een nieuw persoonlijk record neer.

Loena Hendrickx was al zeker van kwalificatie voor de Winterspelen en kan met een gerust gemoed naar Zuid-Korea afreizen. Ze toonde op het EK dat haar vorm uitstekend is. Na de korte kür mocht de amper achttienjarige zus van Jorik Hendrickx als achtste aan de vrije kür beginnen. 


Ze zette daarin een persoonlijk record neer met 121.78 punten. Die score was goed voor een vijfde plaats in de vrije kür. Ook haar totaalscore van 176.91 was voor de Belgische een persoonlijk record. In de eindstand werd ze vijfde en zo deed ze 2 plaatsen beter dan op haar eerste EK vorig jaar.

In Moskou ging het goud naar de vijftienjarige Russin Alina Zagitova, die voor eigen publiek een persoonlijk record van 238.24 neerzette en het zo haalde van haar landgenote Evgenia Medvedeva (232.86). Het brons was voor de Italiaanse Carolina Kostner (204.25).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer