Sport.be

Andere sporten

Mertens en haar coach bekeken Martic op YouTube

20.01.2018 | Niels Dirkx

Belga

Elise Mertens (WTA 37) ontmoet zondag Petra Martic (WTA 81) voor een plaats in de kwartfinales van de Australian Open. Het wordt de eerste confrontatie tussen de Belgische nummer één en de Kroatische.

Mertens, die zich voor de eerste keer bij de laatste zestien schaarde op een grandslamtornooi, verklaarde eerder al dat ze Martic niet goed kent. Op de Australian Open kunnen coaches en spelers de wedstrijdbeelden van de opponenten opvragen. "En dan is er ook nog YouTube", verklaart Robbe Ceyssens, coach en partner van Mertens. "Dat is superhandig om informatie te bekomen voor het op punt stellen van het tactisch plan."

Ceyssens is zeer tevreden over de vooruitgang die Mertens recent heeft geboekt. "Naast de recuperatie is het belangrijk dat Elise gefocust blijft op wat we hebben neergezet. Zo kan ze haar beste tennis blijven spelen. Ze mag niet denken aan het resultaat. Elise heeft al een mooie ontwikkeling achter de rug. Ze speelt offensiever en ze staat stevig op haar benen wanneer ze zich naar de hoeken moet begeven. Ze heeft vertrouwen en ze beschikt over enkele wapens die ze moet gebruiken om Martic in de problemen te brengen", besluit Ceyssens.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer