Sport.be

Andere sporten

Tweede ronde is eindstation voor Bemelmans en Flipkens

17.01.2018 | Pieter Borms

Belga

Ruben Bemelmans (ATP 117) en Kirsten Flipkens (WTA 75) zijn op de Australian Open in Melbourne gestrand in de tweede ronde. Bemelmans verloor in drie sets van de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 61), Flipkens ging op haar beurt onderuit tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 21).

Bemelmans stootte door uit de kwalificaties. In de eerste ronde stuntte hij maandag nog tegen de Fransman en het achttiende reekshoofd Lucas Pouille (ATP 18). Het was de eerste keer in zijn carrière dat hij zich kon plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open. Daar bleek de 25-jarige Georgiër Nikoloz Basilashvili woensdag een maat te groot voor de 30-jarige Limburger. Na drie sets en minder dan 1 uur en 45 minuten was de partij al beslecht: 7-5, 6-1 en 6-3.

Ook voor Flipkens zit het er op. Ze moest na 1 uur en 50 minuten de duimen leggen tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova in drie sets: 4-6, 6-0 en 2-6.

'Flipper' komt donderdag wel nog in actie bij het dubbelspel. Haar partner is de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 93), die in het enkelspel al in de eerste ronde werd uitgeschakeld door de Letse Jelena Ostapenko (WTA 7). Het tweetal neemt het in de eerste ronde van het dubbelspel op tegen het Chinees-Canadese duo Yifan Xu en Gabriela Dabrowski.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer