Sport.be

Andere sporten

Goffin morgen op zoek naar historische halve finales: 'Pandoering is verleden tijd'

16.11.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

David Goffin (ATP 8) gaat vrijdag tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 4) op zoek naar een historische kwalificatie voor de halve finales van de ATP World Tour Finals in Londen. De winnaar van het duel schaart zich bij de laatste vier. "Ik zal ervoor zorgen dat ik er sta", verklaarde de 26-jarige Luikenaar.

Goffin begon in Londen met een historische zege tegen de nummer één van de wereld, de Spanjaard Rafael Nadal. Maar woensdag volgde de ontnuchtering tegen Grigor Dimitrov (ATP 6). De Bulgaar won zonder problemen met 6-0 en 6-2. "Maar ik wil niet meer veel stilstaan bij die nederlaag", vertelde de Belg. "Hij speelde agressief en mijn vertrouwen kreeg een deuk toen ik in de eerste set 4-0 achter stond. Ik vond geen oplossingen. Maar dat is verleden tijd en ik moet me naar de toekomst richten."

Belgiës beste tennisser treft met Thiem een tegenstander die hem ligt. De Luikenaar klopte de Oostenrijker dit seizoen tweemaal, op de Australian Open en in Monte Carlo. "Ik ken Dominic erg goed", blikte Goffin vooruit, "wij trainen regelmatig samen. Ik weet waar zijn zwakke punten liggen, aan mij om die uit te buiten. Mijn tennis is nog altijd goed. Als ik met voldoende energie op het veld kom, is een goed resultaat mogelijk."

Als Goffin Thiem klopt, plaatst hij zich voor de halve finale van zaterdag tegen de winnaar van de andere poule, de Zwitser Roger Federer (ATP 2). Trekt Thiem aan het langste eind, zitten de ATP World Tour Finals er voor Goffin op en kan hij zich toeleggen op de Davis Cup-finale in en tegen Frankrijk (24-26 november).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer