Sport.be

Andere sporten

Mertens stoot door naar de kwartfinales in Luxemburg

18.10.2017 | Ward Bollen

Belga

Elise Mertens (WTA 38) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-tornooi in Luxemburg. Mertens, het vijfde reekshoofd, rekende na één uur en 46 minuten in drie sets af met de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 85).

Het werd 6-2, 0-6 en 6-3. Bij de laatste acht wacht de Britse Heather Watson (WTA 81) als tegenstandster. Zij rekende in de tweede ronde in twee sets (6-4 en 6-4) af met het Estse derde reekshoofd Anett Kontaveit (WTA 35). Het wordt het eerste duel tussen beide speelsters.

Later op de dag komt ook Alison Van Uytvanck (WTA 88) nog in actie in de tweede ronde in Luxemburg. Zij treft de Puertoricaanse olympisch kampioene Monica Puig (WTA 69). Kirsten Flipkens (WTA 75) en Yanina Wickmayer (WTA 112) overleefden de eerste ronde niet.

Mertens komt later op de dag ook nog in de tweede ronde (de kwartfinales) van het dubbelspel in actie in Luxemburg. Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs neemt de Limburgse het op tegen de Russisch-Zwitserse tandem Natela Dzalamidze/Xenia Knoll. In de eerste ronde was het als derde reekshoofd geplaatste duo vrij.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer