Sport.be

Andere sporten

Bemelmans na thriller naar tweede ronde op European Open

16.10.2017 | Tess Elst

Belga

Ruben Bemelmans (ATP-98) heeft de eerste ronde van de European Open in Antwerpen overleefd. Hij klopte de Duitser Peter Gojowczyk (ATP-68) in drie sets: 4-6, 7-6 (7/5) en 7-6 (7/2). In de volgende ronde ontmoet hij Nick Kyrgios (ATP-20).

De match van de dag in Antwerpen was die tussen Bemelmans en Gojowczyk. Niet alleen voor de Belgische fans was het smullen, ook de neutrale tennisfans kregen waar voor hun geld want de partij duurde twee uur en 27 minuten.

Bemelmans moest in de eerste set zijn meerdere erkennen in Gojowczyk, maar herstelde in set twee het evenwicht. Na een evenwichtige strijd moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin trok de Belg het laken naar zich toe trok.

Ook in de beslissende derde set gaven beide tennissers elkaar geen duimbreed toe en volgde een tiebreak. Hierin liep Bemelmans uit tot 6-2. Gojowczyk werd plots geveld door krampen en kon niet meer voort. Zo kroonde de Belg zich tot winnaar.

Bemelmans treft in de tweede ronde Nick Kyrgios (ATP-20). De Australiër, die in de eerste ronde vrij was, won het tot dusver enige duel tussen beiden.

'DENK DAT HET GENIETEN WAS VOOR FANS'

"Ik hou een goed gevoel over aan deze match", vertelde Bemelmans. "Na zo'n bitse strijd aan het langste eind trekken doet altijd deugd. Ik denk ook dat het voor de fans genieten was."

Bemelmans treft in de tweede ronde Kyrgios. "Ik kijk ernaar uit om hem te bekampen. Het zal natuurlijk geen makkelijke opdracht worden. Maar het is geen geheim dat Kyrgios met hoogtes en laagtes tennist, dat moet ik trachten uit te buiten. Ik geloof zeker in mijn kansen en heb vorige maand in de Daviscup gezien hoe hij verslagen kan worden."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer