Sport.be

Andere sporten

Tsonga krijgt laatste wildcard European Open

13.10.2017 | Erik Duchateau

Belga

Zondag gaat in de Lotto Arena in Antwerpen de tweede editie van de European Open van start, het enige ATP World Tour-tornooi in België. Hier volgt een laatste stand van zaken met betrekking tot het deelnemersveld.

De laatste wildcard gaat naar Jo-Wilfried Tsonga. De 32-jarige Fransman staat 18de op de wereldranglijst en heeft 15 ATP-titels op zijn palmares staan. Tsonga draait al bijna tien jaar mee in de wereldtop en bereikte op alle grandslamtornooien minstens de kwartfinales, met als uitschieter een finaleplaats op de Australian Open. Zijn hoogste notering ooit op de ATP-ranking was de vijfde plaats in 2012.

Twee andere Fransen, titelverdediger Richard Gasquet en Gaël Monfils, zullen jammer genoeg niet kunnen deelnemen. "Met spijt in het hart moet ik afzeggen voor het tornooi van Antwerpen", meldt Monfils. "Ik ben nog in volle opbouw na de blessure die ik deze zomer aan mijn rechterknie opliep. Ik had verwacht volgende week paraat te zijn, maar dat is helaas niet het geval. Ik doe er alles aan om weldra opnieuw op de baan te staan."

Naast Tsonga heeft ook de 19-jarige Amerikaan Frances Tiafoe een wildcard gekregen voor de hoofdtabel van het enkelspel. Tiafoe behoort samen met Denis Shapovalov, Jared Donaldson en Ernesto Escobedo - die alle drie rechtstreeks op de hoofdtabel staan - tot de zogenaamde #NextGens van het tennis. Toppers in spe om naar uit te kijken dus! Shapovalov staat vierde in de Race to Milan (de kwalificatieranglijst voor het officieuze WK voor spelers onder 21), Donaldson zesde, Tiafoe negende en Escobedo elfde.

In het kwalificatietornooi van de European Open, dat zondag begint, gaat de laatste wildcard naar Kimmer Coppejans. De West-Vlaming wordt zo naast Zizou Bergs de tweede Belg die zich via enkele kwalificatiematchen voor de hoofdtabel kan plaatsen. In het dubbelspel ging de eerste wildcard vorige week naar Sander Gille en Joran Vliegen. Ook de tweede wildcard kleurt Belgisch: Steve Darcis zal op de European Open dubbelen met zijn Davis Cup-maatje Arthur De Greef.

David Goffin is het eerste reekshoofd op de European Open. Met Steve Darcis en Ruben Bemelmans staan er nog twee Belgen rechtstreeks op de hoofdtabel van het enkelspel. Onze landgenoten zullen worden uitgedaagd door topspelers als de Australiër Nick Kyrgios, de Spanjaard David Ferrer, de Argentijn Diego Schwartzman, de Uruguayaan Pablo Cuevas en nu dus ook de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Dé blikvangers van het dubbeltornooi worden de Amerikaanse tweelingbroers Bob en Mike Bryan, het beste dubbelpaar aller tijden!

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer