Sport.be

Andere sporten

Zegereeks Goffin ten einde

11.10.2017 | Erik Duchateau

Belga

David Goffin heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het ATP Masters 1000-tornooi in het Chinese Shanghai. Het was Goffins eerste nederlaag na twee tornooizeges op rij.

In de tweede ronde in Shanghai verloor Goffin (ATP 10) van de Fransman Gilles Simon (ATP 47) in twee sets. Het werd 7-6 (7/4) en 6-3 na 1 uur en 30 minuten tennis. De 26-jarige Goffin en de 32-jarige Simon stonden woensdag voor de derde keer tegenover elkaar. In 2015 won de Fransman op gras in Queen's, vorig jaar nam Goffin revanche op het hardcourt van Miami. Als achtste reekshoofd was Goffin in Shanghai vrij in de openingsronde.

De voorbije weken had Belgiës nummer 1 de tornooien van het Chinese Shenzhen en het Japanse Tokio op zijn naam geschreven. Vorig jaar bereikte Goffin bij zijn tweede deelname aan de Shanghai Rolex Masters de kwartfinales. Toen botste hij op Andy Murray, die het tornooi aansluitend zou winnen. Met zijn vroege uitschakeling doet Goffin een mindere zaak met het oog op de Masters.

Om door te stoten naar de kwartfinales moet Gilles Simon voorbij een landgenoot. Richard Gasquet (ATP 31) zette in zijn tweede ronde de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP 60) opzij in drie sets.

David Goffin en Richard Gasquet zijn volgende week aan het werk op de European Open in Antwerpen. Gasquet is de titelverdediger in de Lotto Arena.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer