Sport.be

Andere sporten

Witte haai vs Phelps: 1-0! (VIDEO)

24.07.2017 | Erik Duchateau

Belga

De Amerikaanse zwemlegende Michael Phelps is dan toch niet onklopbaar in het water. De 23-voudig olympisch kampioen verloor een race van 100 meter tegen een witte haai.

Televisiezender Discovery Channel zond de stunt zondag in de Verenigde Staten uit. Phelps, die na de Olympische Spelen van Rio 2016 een punt zette achter zijn carrière, legde de afstand in 38,1 seconden af. Exact twee seconden trager dan zijn opponent, die er 36,1 seconden over deed.

De race vond plaats in open zee voor de kust van Zuid-Afrika. Hoewel Discovery Channel vooraf insinueerde dat Phelps daadwerkelijk naast de haai zou zwemmen, bleek dat niet het geval wegens te gevaarlijk en praktisch onmogelijk. De programmamakers deden daarom beroep op een computergestuurde mechanische witte haai, die ze programmeerden volgens eerder verzamelde gegevens. Veel kijker reageerden hierop echter teleurgesteld, omdat ze hoopten op een daadwerkelijke race, zij aan zij, tussen zwemmer en dier.

"Ditmaal ben ik wel tevreden met een zilveren medaille", zei Phelps na de wedstrijd. "De haai zwom zo snel, bijna als een kogel. Uiteraard bevonden we ons niet op hetzelfde moment in het water. Mijn veiligheid was prioriteit nummer één." De 32-jarige Phelps verzamelde in zijn carrière 28 olympische medailles, waarvan 23 gouden. Ook pakte hij 26 wereldtitels.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer