Sport.be

Andere sporten

Muntplein in Brussel omgetoverd tot een heuse basketbalarena voor 3X3 Masters (VIDEO)

13.07.2017 | Niels Dirkx

3x3masters.be

Op zaterdag 15 en zondag 16 juli zal het Muntplein in Brussel worden omgetoverd tot een grote basketbalarena. De Brusselse editie van '3X3 Masters', het officiƫle Belgisch Kampioenschap 3X3 basketbal, wordt uitzonderlijk verspreid over twee dagen.

Het tornooi in Brussel wordt een special edition, omdat er zal gespeeld worden op twee half courts met tribunes er rond. In totaal zullen er 32 teams meedoen, een mix van jeugd en volwassenen en mannen en vrouwen.

Met deelname van enkele Belgian Cats en 1ste Klasse-spelers kan er absoluut topbasketbal verwacht worden. De sport is aan een opmars bezig en zal in 2020 op het Olympische programma staan. Onlangs wonnen de U18 3X3 Lions nog het Wereldkampioenschap in Chengdu (China).

Op beide dagen zijn er ook heel wat side-events : de NBA 2K shoot-out, DJ sets, de super populaire Dunk Contest en ook een showcase van de Dunking Devils, de Wereldkampioen showdunken uit Sloveniƫ. Er vallen heel wat leuke prijzen te winnen en de eerste twee teams per categorie plaatsen zich voor de 3X3 Masters Finals van zondag 30 juli in Antwerpen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer