Sport.be

Andere sporten

Goffin pakt scalp van Djokovic in Monte Carlo

21.04.2017 | Jonas Verheyen

Belga

David Goffin (ATP 13) heeft voor sensatie gezorgd op het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (4.273.775 euro). In de kwartfinales versloeg de Luikenaar Novak Djokovic (ATP 2). In de halve finales komt Goffin uit tegen Rafaël Nadal.

Op het gravel van de Monte Carlo Rolex Masters verloor de Serviër, tweede reekshoofd, na 2 uur en 38 minuten in drie sets met 6-2, 3-6 en 7-5 van het tiende reekshoofd. In de laatste set ging Novak Djokovic meteen door de opslag van David Goffin, die echter de break ongedaan maakte om terug te komen tot 4-4. Bij 6-5 kreeg Goffin vijf matchpunten op de opslag van Djokovic. De Serviër werkte de eerste vier weg, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen.

Goffin en Djokovic stonden voor de zesde keer tegenover elkaar op het ATP-circuit. Het is pas de eerste keer dat onze landgenoot aan het langste eind trekt tegen de Serviër, die in 2013 en 2015 de toernooizege op zak stak in Monte Carlo.

Goffin neemt het zaterdag in de halve finales voor het eerst in zijn carrière op tegen de Spanjaard Rafaël Nadal (ATP-7). Die schakelde vrijdag in zijn kwartfinale de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-41) in 1 uur en 39 minuten met tweemaal 6-4 uit. Met Nadal als tegenstander, net als Djokovic een voormalige nummer een van de wereld, staat Goffin voor een nog lastigere opdracht. Vorig jaar zette de 30-jarige gravelspecialist zijn naam een negende keer op de erelijst in het prinsdom.

In de andere halve finale treft de Fransman Lucas Pouille (ATP 17) de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP 24). Eerder werden het Schotse nummer één van de wereld Andy Murray (door Ramos-Vinolas) en de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3) uit het toernooi gekegeld. (SPN, ALG, JKE, nl)

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer