Sport.be

Andere sporten

Federer en Murray spelen tennismatch op drijvend vlot (VIDEO)

11.04.2017 | Erik Duchateau

Belga

In het Zwitserse Zürich vond maandag de misschien wel vreemdste tenniswedstrijd aller tijden plaats. Roger Federer en Andy Murray speelden tegen elkaar op een op de rivier Limmat drijvend vlot.

Wie heeft de beste opslag? Wie heeft de beste forehand? Wie heeft de beste backhand? Wie wordt het minst snel zeeziek? Die laatste vraag hoort doorgaans niet in het rijtje thuis in een voorbeschouwing op een tennismatch, maar maandag in Zürich was ze wel relevant. Alhoewel. Van een echte match was natuurlijk geen sprake op dat drijvend vlot.

Later op de avond speelden Federer en Murray wel een echte tennismatch in het Hallenstadion in Zürich. De opbrengst van deze exhibitiematch genaamd 'The Match for Africa' ging naar de Roger Federer Foundation. Deze stichting van de Zwitserse tennisgrootheid zet zich in voor beter onderwijs in Afrika.

Federer won de wedstrijd tegen Murray in het Hallenstadion met 6-3 en 7-6 (7/5). Later deze maand speelt Federer ook nog een exhibitiematch tegen John Isner. De Zwitser zal voor Roland Garros geen enkel officieel voorbereidingstornooi spelen. "Mijn lichaam heeft rust nodig, ik voel het", vertelde hij aan Eurosport. "Alles verloopt prima. Op Roland Garros zal ik er opnieuw staan, dat is het plan."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer