Sport.be

Andere sporten

San Antonio lijdt verrassende thuisnederlaag (VIDEO)

16.03.2017 | Pieter Borms

Belga

San Antonio heeft woensdagavond de kans laten liggen om naast Golden State aan de leiding te komen van de Western Conference in de NBA. De Spurs gingen voor eigen publiek onverwacht onderuit tegen Portland. De Trail Blazers haalden het met 106-110.

De bezoekers hadden de zege vooral te danken aan Damian Lillard. Hij tekende voor 36 punten en werd daarmee topschutter van de partij voor Kawhi Leonard, die voor de Spurs 34 punten maakte.

Bij de thuisploeg keerde LaMarcus Aldridge terug in de ploeg nadat hij de twee vorige duels had gemist omdat hij met hartritmestoornissen sukkelde. De dokters gaven hem evenwel opnieuw groen licht. "Ik voel me prima", zei Aldridge na de wedstrijd. "Het voelde goed om er weer te staan. Jammer genoeg konden we niet winnen, dus dat is wel een domper. Maar zelf ben ik tevreden dat ik weer tussen mijn teamgenoten op het terrein kon lopen." Tony Parker was nog altijd out door een rugblessure.

Mits een overwinning had San Antonio naast Golden State aan de leiding van de Western Conference kunnen komen. De Warriors voeren de ranking aan met 53 zeges en 14 nederlagen. San Antonio volgt als tweede met 52 overwinningen en 15 verliesmatchen. Beide teams zijn, net als nummer drie Houston (47-21), al zeker van een ticket voor de play-offs.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer