Sport.be

Andere sporten

NBA-legende Thurmond overleden

16.07.2016 | Laurens Van Heuverswijn

United Press International

NBA Hall Of Fame-inductee Nate Thurmond is overleden. De legendarische rebounder stierf op 74-jarige leeftijd aan leukemie. Thurmond speelde elf jaar voor de San Francisco en later de Golden State Warriors.

Naast zijn carrière bij de Warriors, speelde hij ook voor de Cleveland Cavaliers en de Chicago Bulls. De twee eerstgenoemden beslisten na het pensioen en de introductie van Thurmond in de NBA Hall of Fame om zijn nummer 42 nooit meer te gebruiken. Als zevenvoudig All-Starspeler op center én power forward in de jaren zestig en zeventig blijft vooral zijn reputatie als rebounder en shot blocker bij. Hij was bovendien de eerste speler in de NBA die een quadruple-double liet noteren. Samen met Wilt Chamberlain en Bill Russell is hij de enige die in een NBA-wedstrijd meer dan 40 rebounds maakte.

Na zijn pensioen ging Thurmond kort in de media, maar opende uiteindelijk Big Nate's BBQ, een barbecuerestaurant in San Francisco. De laatste jaren was hij vooral actief als zogenaamde 'Warriors Legende en Ambassadeur' door de organisatie uit Oakland. Vorig jaar vierde Thurmond nog actief mee de NBA-titel van de Warriors in de winnaarsparade. "Nate The Great" overleed in San Francisco na een korte strijd tegen leukemie.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer