Sport.be

Andere sporten

Dragons en Racing spelen finale

01.05.2016 | Tom Van Aken

Belga

Dragons en Racing hebben zich gekwalificeerd voor de finale van de play-offs van het Belgisch kampioenschap mannenhockey. In de terugwedstrijden van de halve finales versloeg Dragons Braxgata met 7-0, terwijl Racing het met 2-0 haalde van stadsgenoot Léopold. Waterloo Ducks en Braxgata spelen de finale bij de vrouwen.

Dragons, dat de reguliere competitie als eerste afsloot en daardoor zijn ticket al beet heeft voor de Euro Hockey League (EHL), was met 7-0 te sterk voor Braxgata. Ook zaterdag won het team uit Brasschaat overtuigend van Braxgata (0-6).

In de andere halve finale versloeg Racing, in tegenstelling tot zaterdag wel met sterspeler Tom Boon tussen de lijnen, Léopold met 2-0. De heenmatch was geëindigd op een scoreloos gelijkspel. Racing bemachtigt door deze overwinning het tweede ticket voor de Euro Hockey League.

De finalewedstrijden zullen op donderdag 5 en zondag 8 mei gespeeld worden op het terrein van Dragons. Voordien zullen Braxgata en Léopold de match spelen om de derde plaats, die zal uitmaken welk team het laatste ticket voor de Euro Hockey League krijgt.

WATERLOO ZET SCHEVE SITUATIE RECHT

Waterloo Ducks en Braxgata spelen de finale bij de vrouwen. Waterloo versloeg in de return van de halve finales Dragons met 2-0, nadat het zaterdag in Brasschaat nog met 1-0 verloor. In de andere halve finale had Braxgata, na een 3-4-overwinning zaterdag, genoeg aan een gelijkspel tegen titelverdediger Antwerp (2-2).

De finalewedstrijden tussen Waterloo Ducks en Braxgata zullen op donderdag 5 en zondag 8 mei plaatsvinden op het terrein van Dragons. Die matchen zullen beslissen welk team Antwerp opvolgt als landskampioen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer