Sport.be

Andere sporten

Belgische turnsters geplaatst voor Olympische Spelen

18.04.2016 | Erik Duchateau

Belga

Het Belgische meisjesteam is zondag in Rio de Janeiro derde geworden op het olympisch Test Event turnen en heeft zich zo geplaatst voor de Olympische Spelen.

Het team, dat bestaat uit Axelle Klinkaert (GymMax), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Gaelle Mys (OTV Nazareth vzw), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMax) en Senna Deriks (Gymgroep A.S.), kreeg 221.438 punten tijdens het Test Event.

Onze landgenotes werden derde en verzekerden zich zo van een ticket voor de Olympische Spelen in augustus in Rio, want daarvoor was een plaats in de top-4 vereist. Ze haalden 221.438 punten. Voor het eerst gaat er een Belgisch meisjesteam naar de Spelen. "Een historische prestatie", aldus de GymnastiekFederatie Vlaanderen.

Per toestel werden vijf gymnasten opgesteld waarvan de vier beste scores meetelden voor het eindresultaat. Het Belgische team slaagde erin geen enkele grote fout te laten meetellen in het eindresultaat.

Axelle Klinkaert (55.932 ptn), Laura Waem (55.075 ptn), Rune Hermans (54.099 ptn) en Julie Croket (53.399 ptn) turnden aan de vier toestellen, op de brug werd op Senna Deriks gerekend, die een score van (14.333 ptn) aan het puntentotaal kon toevoegen. Boegbeeld Gaelle Mys, die er individueel al bij was op de Spelen van Peking 2008 en Londen 2012, versterkte het team op sprong (13.900 ptn), balk (13.833 ptn) en grond (13.633 ptn).

Senna Deriks en Laura Waem turnen op het Test Event nog de finale brug, Axelle Klinkaert haalde een finaleplaats met haar vloeroefening.

Aan het Test Event namen ook Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland deel. Naast België hebben ook de teams uit Brazilië (eerste plaats), Duitsland (tweede) en Frankrijk (vierde) zich geplaatst voor de Olympische Spelen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer