Sport.be

Andere sporten

Flipkens valt stil na bliksemstart

24.05.2015 | Erik Duchateau

Belga

Kirsten Flipkens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros. Ze verloor in Parijs in drie sets van de Russin Elena Vesnina.

Flipkens (WTA 73) sukkelde de voorbije weken met een dijblessure en het was lang niet duidelijk of ze tijdig fit zou raken voor Roland Garros. Maar in het begin van de match was er van een mogelijk gebrek aan matchritme niks te merken. Onze landgenote won set 1 overtuigend met 6-2.

Maar daarna ging het bergaf. Vesnina (WTA 95) pakte de tweede set met 6-3 en liep in de beslissende set uit tot 5-0. Flipkens vond haar tweede adem, maar die was niet lang genoeg. Ze redde nog drie matchpunten, maar het vierde sloeg ze in het net. Na 1 uur en 49 minuten stond het 2-6, 6-3 en 6-3 voor Vesnina.

Het was de vijfde confrontatie tussen beide speelsters op het WTA-circuit. De Russin staat daarin met 4-1 aan de leiding. Op Roland Garros raakte Flipkens nog nooit verder dan de tweede ronde. Voor Vesnina is het de derde keer dat ze doorstoot naar de tweede ronde in Parijs. Daarin neemt ze het op tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA 76).

"Gezien mijn fysieke staat was het al een overwinning op zich om hier te zijn," vertelde Flipkens na haar match tegen Vesnina. "We moeten realistisch blijven. Ik was nog maar net hersteld van een spierscheur van 11,5 centimeter. Gisteren kon ik voor de eerste maal deftig lopen. Ik mag tevreden terugblikken op vandaag, want mijn spelniveau liep beter dan gedacht."

Flipkens zal naar eigen zeggen nu gaan genieten van een weekje rust, om dan zachtjes aan toe te werken naar het grasseizoen. "Op 8 juni hoop ik in Rosmalen opnieuw mijn beste tennis boven te kunnen halen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer