Sport.be

Andere sporten

Ebola-virus houdt atleten van Olympische Jeugdspelen

15.08.2014 | Niels Dirkx

Belga

Enkele atleten uit door de ebola-epidemie geteisterde West-Afrikaanse landen mogen niet deelnemen aan de tweede editie van de Olympische Jeugdspelen, die zaterdag in het Chinese Nanjing van start gaan. Dat maakten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het organisatiecomité vrijdag bekend.

Twee atleten uit de besmette gebieden zullen de vechtsporten aan zich voorbij moeten laten gaan. Om het risico op potentiële infectie helemaal uit te sluiten, wordt ook een zwemmer geweerd. Alle personen uit de getroffen gebieden zullen tijdens de Jeugdspelen regelmatig medisch onderzocht worden, zo klinkt het.

Intussen liet Liberia weten dat, in navolging van Sierra Leone en Nigeria, zijn atleten niet aan de Jeugdspelen zullen deelnemen. De Liberiaanse sporters zijn net als hun Sierra Leoonse collega's niet naar de Oost-Chinese stad afgereisd. Donderdag trok de Nigeriaanse delegatie zich terug uit protest tegen de geïsoleerde trainingen. Volgens de laatste gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er 1.975 gerapporteerde gevallen van het ebolavirus en 1.069 overlijdens in Guinee, Liberia, Nigeria en Sierra Leone.

Het IOC verzekert verder dat in Nanjing geen enkel verdacht geval is waargenomen en dat het risico op infectie "extreem onwaarschijnlijk" is.

Op de Olympische Jeugdspelen treden atleten tussen 15 en 18 jaar aan. In Nanjing zullen ongeveer 3.700 jonge sporters zich met elkaar meten. België stuurt 33 atleten, 13 jongens en 20 meisjes. Zij zullen er ons land in 13 verschillende sporten vertegenwoordigen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer