Nu vrijdagavond 20 oktober vindt na 6 edities opnieuw de Runners'lab Night Run in Antwerpen plaats. Met duizenden dansende lichtjes aan de start - iedere deelnemer krijgt een hoofdlamp - zal ook deze editie zonder twijfel voor bijzonder veel sfeer en unieke beelden zorgen. De Night Run in Antwerpen staat bekend als de meest feeƫrieke van het land.

Zodra de zon onder is, wordt het startsein gegeven voor de 9 km lange en pikdonkere loop in het mooie Rivierenhof met onder meer passages door het Openluchttheater en door de tuinen van het Sterckshof. Speciaal ter gelegenheid van de Night Run worden alle lichten in het Rivierenhof gedoofd. Alle deelnemers krijgen een headlight en lopen in zwart Runners'lab Night Run T-shirt. Duizenden dansende lampjes en de vele licht-, vuur- en muzikale animaties op het parcours zorgen voor een uniek beeld. De Night Runners zullen in 2 startwaves starten om het loopcomfort van alle deelnemers te garanderen. De 1e wave start om 21u, de 2e wave volgt om 21u30. Na de finish is er een afterparty in de running village.

Slaaplied voor SOS Kinderdorpen

Ook dit jaar staat de Runners'lab Night Run in teken van SOS Kinderdorpen, en meer bepaald hun opvangproject Simbahuis in Liedekerke. Dit project geeft tijdelijk een nieuwe thuis aan kinderen waarvan de ouders in een bepaalde stresssituatie zitten en het opvoeden even niet meer lukt. De deelnemers konden zelf een bijdrage doen bij hun inschrijving, maar ook tijdens de Night Run zelf zal er opnieuw op een ludieke manier aandacht gevraagd worden. Aan alle deelnemers wordt gevraagd om niet alleen hun spieren op te warmen, maar ook hun stembanden. Het doel: met de duizenden deelnemers een slaapliedje zingen voor de kinderen van het Simbahuis die verderop in Vlaanderen aan hun nachtrust beginnen.

Late beslissers kunnen nog inschrijven

Er zijn nog startnummers beschikbaar. Online inschrijven kan nog tot en met donderdag 23u59 via www.runnerslabnightrun.be. Ter plaatse inschrijven kan vrijdagavond vanaf 19u00.

Locatie:
Sportpark Ruggeveld - Afhalen deelnamepakket, bewaarplaats sporttassen, afterparty
Rivierenhof - Start & finish

Timing:
19u00 - 21u20 : openen registraties en afhalen deelnamepakket
20u45: Slaaplied voor SOS kinderdorpen (startvak)
21u00: Startschot Runners'lab Night Run wave 1
21u30: Startschot Runners'lab Night Run wave 2
22u00: Afterparty met DJ-set
00u00: Einde