De ultieme tips voor een geslaagde Night Run!
Heb je een startnummer kunnen bemachtigen voor de Night Run op vrijdag de 13e? Neem dan zeker even deze ultieme tips door om er vrijdag een unieke en geslaagde ervaring van te maken!

 • Kom je met de wagen? Let op, de parkings in de buurt van het Rivierenhof zijn door wegenwerken NIET beschikbaar dit jaar! Om parkeerboetes en de bijhorende parkeerstress te vermijden, hebben we daarom een Night Run-parking ingericht aan de Noordersingel (GPS-adres: Buurtspoorweglei). Vanaf de Noordersingel zullen er om de 10 minuten pendeltrams (lijn 10 + extra ingelegde pendeltrams) heen en weer rijden om jullie van en naar Sportpark Ruggeveld en het Rivierenhof te brengen. De eerste tram rijdt om 18u30, de laatste tram richting parking vertrekt aan Sportpark Ruggeveld (halte Ruggeveldlaan) om 00u30. Parkeren op de Night Run-parking aan de Noordersingel kost 5 EUR per wagen. In ruil daarvoor kan je gebruik maken van de bewaakte parking en krijg je voor alle inzittenden van de wagen een ticket voor de pendeltrams . De opstaphalte (halte Hof ter Loo/Foorplein) is op wandelafstand (250 m) van de parking en ook de halte waar je afstapt bevindt zich vlakbij de eventsite in Sportpark Ruggeveld & het Rivierenhof.
 • Kom je met de fiets? Parkeer dan jouw fiets in de gratis fietsenstalling in Sportpark Ruggeveld.
 • Kom je startnummer vanaf 19u00 afhalen aan de inschrijvingsstand in Sportpark Ruggeveld. Kom zeker op tijd zodat je wachtrijen vermijdt en zonder stress aan jouw Night Run kan starten.
 • Neem je het startnummer van iemand anders over? Haal dan eerst het startnummer af en kom hiermee naar de trouble desk ter hoogte van de inschrijvingsstand. Hier kan je voor 5 EUR het startnummer inruilen voor een blanco versie (zonder de voornaam van je voorganger) en een nieuwe chip. We zorgen er dan ook voor dat jouw naam correct in de uitslagen zal verschijnen.
 • Omkleden en/of douchen kan in de kleedkamers in Sportpark Ruggeveld.
 • Maak je gebruik van de bewaarplaats voor sporttassen? Geef dan tijdig jouw sporttas af aan de bewaarplaats in Sportpark Ruggeveld.
 • Om het loopcomfort van de 7.000 night runners te garanderen, wordt er gestart in 2 startwaves. Dit om wachttijden in te korten en te vermijden dat er zich files vormen op het parcours. Er zal ook gewerkt worden met een uiterst smalle zandloperstart. Het kan dus even duren vooraleer je effectief van start gaat, maar op deze manier kan iedereen de volledige 9 km comfortabel doorlopen en ten volle genieten van de Night Run-ervaring. Gelieve jouw indeling in wave 1 of 2 te respecteren.
 • Zitten jouw vrienden in de andere startwave en willen jullie alsnog samen starten? Start dan allemaal samen in wave 2. Wisselen van wave 2 naar wave 1 kan niet. Er zal een strenge toegangscontrole zijn aan de ingang van de startbox voor wave 1.
 • Start je in wave 2? Begeef je dan pas rond 21u20 naar de startbox. Je bent dan ruim op tijd voor de start om 21u40.
 • De tijdsregistratie gaat pas van start als je de startlijn overschrijdt. Op die manier wordt jouw nettotijd, tussen start en finish, gemeten.
 • Geniet van het unieke parcours en de sfeer van de Night Run en loop op je eigen tempo! Op het parcours is er een bevoorrading met bekertjes water .
 • Meteen na de finish in het Rivierenhof krijg je een AA Drink sportdrank.
 • Supporters kunnen eveneens genieten van een opkikker! Zij kunnen terecht bij de cateringstanden in Sportpark Ruggeveld.
 • Keer na de finish meteen terug naar Sportpark Ruggeveld om oponthoud aan de finish te vermijden. De oversteek van de Ruggeveldlaan gebeurt onder politiebegeleiding om ongelukken te voorkomen. De Ruggeveldlaan zal immers NIET verkeersvrij zijn op vrijdagavond.
 • Een goede of een slechte tijd gelopen? Op zaterdag 14 september kan je jouw tijd exclusief ontdekken op www.gva.be. Ook de foto's van de Gazet van Antwerpen fotobooth zullen hier te vinden zijn. Vanaf maandag 16 september verschijnen de resultaten ook online op www.nightrun.be .
 • Zijn jouw benen na de Night Run helemaal op temperatuur? Schrijf je dan nog snel in voor Dwars door Mechelen op zondag 29 september, de volgende loopuitdaging!