U bezoekt momenteel editie 2012.

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
Feestelijke tweede editie Energizer Night Run
Maar liefst 5.000 sportievelingen hebben vrijdagavond in een feestelijk en sfeervol Rivierenhof in Deurne aan de tweede editie van Energizer Night Run deelgenomen.
De tweede editie van Energizer Night Run scoorde meteen 2.000 deelnemers meer dan vorig jaar en was volledig uitverkocht. In een donker en mooi aangekleed Rivierenhof, met vuurspuwers en vuurkorven, duurde het meer dan twintig minuten vooraleer alle deelnemers de startlijn gepasseerd waren. Dat gebeurde zoals verkozen op facebook op de tonen van Happiness, de zomerhit van Sam Sparro.

In een supergezellige sfeer zorgden de deelnemers met hun 5.000 lichtjes voor een geweldig knap effect. De zege ging naar Oussama Bakkali Tahiri, maar voor het overgrote deel van de sportievelingen was dit slechts een bijkomstigheid.


1 kilometer lopen in Antwerpen = 1 euro goedkoper vliegen dankzij CheapTickets.be!
CheapTickets.be vindt dat je als loper voor je inzet beloond mag worden. Daarom krijgt elke loper die deelneemt aan één van de loopevenementen een korting van 1 euro per gelopen kilometer.
Na ontvangst van je kortingscode, kan je je vliegticket(s) naar eender welke bestemming mét korting boeken op www.cheaptickets.be.

Zo heb je nog een extra reden om veel te trainen en door te zetten tot aan de finish.

En dan is er nog één grote hoofdprijs: een all-in marathonreis, naar New York, Chicago, Londen of Berlijn. Iedereen die zijn kortingscode gebruikt bij het boeken van een vlucht, maakt hier automatisch kans op.

Inschrijven voor CheapTickets.be - Run2Fly

Heb je je nog niet geregistreerd en wil je graag lopen voor korting op je volgende vliegticket? Ga dan snel naar www.CheapTickets.be/run2fly, of kom langs bij de stand in Sportpark Ruggeveld, vul je gegevens in en binnen de twee weken na het loopevenement ontvang je je persoonlijke kortingscode per e-mail.
Blijf zeker plakken na de Energizer Night Run!
Nog enkele dagen en het is zover, de Energizer Night Run wordt op gang geschoten in het donkere Rivierenhof in Deurne. Ben je erbij? Loop dan na afloop niet rechtstreeks naar huis! Er staat alle deelnemers nog een leuke DJ-set te wachten in Sportpark Ruggeveld.
Na de finish loop je dus best meteen door naar de atletiekpiste van het sportpark. Hier krijgt elke Night Runner een flesje AA Drink IsoLemon. Geen overbodige luxe na 9,7 km afzien en zo zorgen we er meteen ook voor dat het Rivierenhof netjes blijft!

Op het middenplein van de atletiekpiste zal een gezellig 'running village' te vinden zijn. Hier kan je vooraf terecht om de 'Energizer Night Run essentials' (startnummer, headlight én T-shirt) af te halen. Achteraf kunnen deelnemers en supporters hier nog gezelllig blijven nakaarten. De Energizer Night Run DJ zal alvast voor de nodige sfeer zorgen!
5000 headlights verlichten tweede Energizer Night Run!
Vrijdag wordt in Antwerpen de tweede Energizer Night Run op Belgische bodem georganiseerd. De Europese primeur was er vorig jaar al voor Antwerpen. Met 3.000 lopers waren toen alle beschikbare plaatsen ingenomen.
Dit jaar zijn er 5.000 plaatsen en ook die zijn allemaal de deur uit. Het principe is eenvoudig: na zonsondergang wordt het startsein gegeven voor het 9,7 km lange en pikdonkere parcours, dat de deelnemers met een Energizer headlight moeten afleggen.

"Dit event levert unieke beelden op en zorgt voor een zinderende sfeer. Bijna iedereen die vorig jaar aan de start stond, staat er nu opnieuw. Dat zegt genoeg", aldus Greg Broekmans van de organisatie.

Ook de 2000 extra plaatsen gingen dus vlot de deur uit. Het succes van Antwerpen krijgt bovendien navolging. Er zijn nu ook Night Runs in Parijs, Milaan, Madrid en Athene. Iedere deelnemer krijgt gratis een Energizer headlight en een donker Energizer Night Run t-shirt bij inschrijving. Alle deelnemers zijn verplicht zowel het t-shirt als de headlight te dragen tijdens de run. De duizenden lichtjes en de donkere outfits zorgen voor een unieke sfeer.

Bovendien wordt er niet alleen gelopen voor het plezier, maar ook voor het goede doel. Voor elke deelnemer aan de Energizer Night Run schenkt Energizer één uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights, een non-profitorganisatie die op een milieuvriendelijke manier iets wil doen aan de vaak ondermaatse elektriciteitsvoorzieningen in derdewereldlanden.

Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar meegenieten van de speciale sfeer, het voorziene lichtspektakel en de muziek kan uiteraard wel. Het Rivierenhof is voor de gelegenheid volledig verduisterd en over het volledige traject wordt er speciale animatie voorzien zoals vuurspuwers, vuurparasols en drumbands.

Vanaf 19u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen in sportpark Ruggeveld (Ruggeveldlaan, Deurne), tegenover het Rivierenhof. De start en finish zelf liggen op de Parkweg op 200m van het sportpark.
Kom met de fiets of het openbaar vervoer naar de Energizer Night Run!
Het zal vanavond dankzij de uitverkochte Energizer Night Run gezellig druk worden in de buurt van het Rivierenhof in Deurne. Wie wachttijden en parkeerstress wil vermijden komt daarom best met de fiets of het openbaar vervoer naar Antwerpen!
Voor alle deelnemers die met de fiets komen voorzien we een grote fietsenstalling in Sportpark Ruggeveld, vlakbij de inschrijvingen en de start. Wie voor het openbaar vervoer kiest, kan vlakbij het Sportpark en het Rivierenhof van de bus of de tram stappen. Meer info over de handigste bus- en tramverbindingen vind je hier.

Wie toch met de wagen naar de Energizer Night Run afzakt, kan terecht op een van de voorziene parkings. Klik hier voor het overzichtsplan met alle parkings in de buurt van de event site.
Energizer Night Run 2012 volledig uitverkocht!
Het is zover! De Energizer Night Run is helemaal uitverkocht, alle 5.000 startpakketten voor deze tweede editie zijn de deur uit! De online inschrijvingen zijn intussen afgesloten en ook ter plaatse is inschrijven niet meer mogelijk.
Op vrijdag 14 september zullen er dus niet minder dan 5.000 headlights het parcours in het donkere Rivierenhof verlichten, een absoluut record!

Ben je er niet bij? Kom dan zeker naar het Rivierenhof om te supporteren en de unieke Energizer Night Run sfeer op te snuiven!
Verken nu al virtueel het vernieuwde parcours!
De deelnemers aan de Energizer Night Run zullen zich half september opnieuw een weg banen door het Rivierenhof 'by night'. Dit jaar werd het parcours echter hier en daar aangepast om de loopervaring nòg leuker en vooral aangenamer te maken voor alle night runners.
Het parcours wordt in totaal 9,7 km lang, iets langer dus dan vorig jaar. Hierdoor vermijden we moeilijke passages en zorgen we ervoor dat alle 5.000 deelnemers op een comfortabele manier kunnen lopen.

Klik hier om het vernieuwde parcours alvast virtueel te verkennen!
Vorige berichten
17-08-2012 Minder dan 800 plaatsen beschikbaar
03-07-2012 Facebook vrienden kiezen officiële Energizer Night Run T-shirt
20-04-2012 Inschrijvingen tweede editie Energizer Night Run nu open!