Zaterdag 5 januari staat in Oostende de traditionele Nieuwjaarsduik op de planning. Jaarlijks duiken duizenden deelnemers de koude Noordzee in om het nieuwe jaar goed in te zetten. De Smeets Nieuwjaarsduik is ondertussen uitgegroeid tot een echte traditie die op de bucketlist staat van velen. Vorig jaar waren er maar liefst 4.500 deelnemers.

De watertemperatuur bedraagt 5 graden: ideaal voor echte ijsberen, koud voor de gelegenheidsduikers. Een goede opwarming is dus noodzakelijk. Vanaf 12u kunnen de deelnemers zich volledig laten gaan in de Red Bull Party Zone aan het stedelijk zwembad. Nadien, om 15u, geeft kersvers burgemeester Bart Tommelein het startschot.

"De nieuwjaarsduik is een mooie traditie en ik ben trots dat dit het eerste evenement is waarvan ik als burgemeester van onze prachtige stad het startschot mag geven. We zetten het nieuwe jaar in samen met duizenden 'ijsberen' die hun grenzen willen verleggen" aldus burgemeester Tommelein.

Wie nog wil inschrijven kan dit via de website tot en met vrijdag 4 januari aan het voordeeltarief van 6 euro of de dag zelf ter plaatse. Je krijgt er niet alleen een frisse duik voor in de plaats, maar ook heel wat warms en lekkers: een heerlijk soepje om op te warmen en een Smeets jenever om de frisse Noordzee door te spoelen.

PROGRAMMA

11u30 - Start daginschrijvingen + afhalen polsbandje & T-shirt
12u00 - Opening Red Bull Partyzone en mogelijkheid tot omkleden in tenten naast het zwembad
14u30 - Gezamenlijke opwarming
15u00 - Startschot

Locatie: Strand van Oostende ter hoogte van "De Drie Gapers"

Na de Nieuwjaarsduik kan je in de stad nog genieten van het gezellige Winter in het Park of de spectaculaire lichtshow in de Adolf Buylstraat.