Greg Van Avermaet heeft in Sint-Niklaas het VIO Na-Tourcriteruim gewonnen. Het was het sportieve hoogtepunt van een avond vol wedstrijden én entertainment.

Na de Kids Ride en het Open Oost-Vlaams Na-Tourcriterium G-wielrennen was het de beurt aan de dernywedstrijd. Daarin namen enkele topnamen uit de pistewereld het tegen elkaar op. Moreno De Pauw haalde het daarin, voor Iljo Keisse.

Na de Cabrio-parade waarin de Tourvedetten werden voorgesteld aan het publiek was het tijd voor de... tijdrit. Daarin toonde Yves Lampaert zich de beste. Hij was drie seconden sneller dan Matthias Ongena die net een fractie sneller was dan Thomas De Gendt. Die laatste werd uitgebreid in de bloemetjes gezet voor de meer dan 1000 kilometer die hij aan de leiding reed in de Ronde van Frankrijk.

En nog was de aanvalslust van De Gendt niet bekoeld. Ook in het criterium trok hij ten aanval. In die sportieve apotheose van de avond waren het eerst de renners van Sport Vlaanderen-Baloise die het probeerden. Maar uiteindelijk kwam alles samen en viel de beslissing in de laatste ronde. Greg Van Avermaet haalde het in de spurt voor Oliver Naesen en Thomas De Gendt. Nog binnen een seconde werd Primoz Roglic vierde.

Na de huldigingsceremonie kon het talrijk opgekomen publiek nog genieten van de optredens van Gilles Simoens, Swoop en De Romeo's.