'Aanvalluh!' Met Thomas De Gendt en Frederik Backaert heeft het VIO Na-Tourcriterium van Sint-Niklaas twee superstrijders gestrikt die samen 1613 aanvalskilometers op de teller hebben in de voorbije Tour de France. En ook Primoz Roglic, de winnaar van de koninginnenrit, komt woensdag naar Sint-Niklaas! Kleppers Greg Van Avermaet en Oliver Naesen waren al eerder aangekondigd.

1047 kilometer reed Thomas De Gendt in de aanval in de Tour. Het mondiale wielerpubliek verkoos hem met grote voorsprong tot superstrijdlustigste renner van de Tour. Ook woensdag in Sint-Niklaas zal De Gendt ongetwijfeld niet bij de pakken blijven zitten. De naar Semmerzake uitgeweken Waaslander is geboren en getogen in Sint-Niklaas en wil zichzelf graag opvolgen op de erelijst van het VIO Na-Tourcriterium.

Iemand die uit hetzelfde aanvalshout gesneden is, is Frederik Backaert. De goedlachse landbouwerszoon uit Brakel reed in de Tour 566 km in het offensief en staat daarmee op de derde plaats qua aanvalskilometers. Wie zal de prijs van de strijdlust winnen in Sint-Niklaas?

Uiteraard zijn er nog kapers op de kust. Ook Primoz Roglic kan immers een stukje hardrijden. De Sloveense ex-schansspringer en tijdritspecialist won in de Tour na een indrukwekkende solo de loodzware bergrit over de Croix de Fer en de Galibier. Een andere gepatenteerde hardrijder aan de start in Sint-Niklaas is Yves Lampaert, die vorige maand Belgisch kampioen tijdrijden werd en dit voorjaar Dwars door Vlaanderen won.

Ook Zdenek Stybar - regerend Tsjechisch kampioen op de weg, oud-wereldkampioen veldrijden en nummer twee in Parijs-Roubaix - komt naar het VIO Na-Tourcriterium. Met Kenny De Ketele en Moreno De Pauw staan ook de bronzenmedaillewinnaars van het WK ploegkoers aan de start.

Eerder mocht het VIO Na-Tourcriterium van Sint-Niklaas al de deelname van Greg Van Avermaet (olympisch kampioen, Parijs-Roubaix, E3 Harelbeke, Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem en leider in de WorldTour) en Oliver Naesen (Belgisch kampioen en luxeknecht van Romain Bardet in de Tour) aankondigen. Er zullen woensdag ook heel wat streekrenners aan de start komen. Het deelnemersveld zal uit 30 renners bestaan.

Het VIO Na-Tourcriterium belooft dus een heerlijke sportieve, spannende hoogstaande strijd op te leveren! En ook muzikaal wordt het een feest in Sint-Niklaas met optredens van Gilles Simoens, Swoop en als 'top of the bill' De Romeo's! Ambiance verzekerd! De toegang tot zowel het criterium als de optredens is gratis.

DEELNEMERS VIO NA-TOURCRITERIUM SINT-NIKLAAS - WOENSDAG 26 JULI:

1 Greg Van Avermaet BMC
2 Thomas De Gendt Lotto Soudal
3 Primoz Roglic Team Lotto.nl-Jumbo
4 Oliver Naesen AG2R
5 Zdenek Stybar Quick Step
6 Yves Lampaert Quick Step
7 Frederik Backaert Wanty - Groupe Gobert
8 Tim De Clercq Quick Step
9 Kenny De Ketele Topsport Vlaanderen-Baloise
10 Zico Waeytens Team Sunweb
11 Laurens De Vreese Astana
12 Tim Merlier Veranda's Willems - Crelan
13 Moreno De Pauw Sport Vlaanderen Baloise
14 Gaetan Bille Veranda's Willems - Crelan
15 Michael Vanthourenhout Marlux - Napoloen Games
16 Dieter Vanthourenhout Marlux - Napoloen Games
17 Jonas Rickaert Sport Vlaanderen Baloise
18 Stijn Steels Sport Vlaanderen Baloise
19 Joeri Stallaerts Cibel - Cebon
20 Joeri Calleeuw Roubaix Lille Métropole
21 Nicolas Vereecken Roubaix Lille Métropole
22 David Boucher Sauzen Pauwels - Vastgoedservice
23 Stijn De Bock Cibel - Cebon
24 Matthias Ongena Cibel - Cebon
25 Wesley Van Dijck Vetrapo Cycling Team
26 Bryan Maes DCR Cycling team
27 Tony Heirbaut DCR Cycling team
28 Stijn Verbeke DCR Cycling team
29 Bart Van Damme Smartphoto Cycling Team
30 Jacob Relaes EFC-L&R-Vulsteke U23