De Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder staat elk jaar garant voor een avond topatletiek en dat zal komende zaterdag bij de 39ste editie niet anders zijn. Meetingdirecteur Marc Corstjens blikt vooruit. Welke nummers staan zaterdag op het programma en wie moeten we in het oog houden? Voor veel atleten is de Nacht een laatste maar gedroomde kans om zich voor het EK in Berlijn te plaatsen.

MANNEN:

200 meter:
Robin Vandenbemden is in topconditie. Dat bewees hij woensdag met zijn exploot op de Meeting International d'Athlétisme de la Province de Liège, waar hij op de 300 meter Jonathan en Dylan Borlée klopte.

400 meter:
De 3 broers Borlée tegen elkaar. Jonathan Borlée gaat op zoek naar de individuele kwalificatie voor het EK in Berlijn.

800 meter:
Aaron Botterman voert de lijst der Belgen aan. Zijn doel is de EK-limiet lopen. Een internationaal gezelschap van enkele Afrikanen van niveau 1.45 moeten hem daarbij helpen. Onder hen ook voormalig wereldkampioen Mohammed Aman uit Ethiopië, die op zoek is naar zijn snelle benen van weleer.

1500 meter:
Een hele reeks Belgen aan de start, met verschillende kandidaten voor een EK-selectie. Ismael Debjani en Peter Callahan hebben momenteel de selectie op zak. Wie kan hen vervoegen of vervangen in Berlijn? Moukrime, Claus, Hamdi, Hannes, ... Jeugdige talenten Hendrix en Vandevelde zijn eveneens van de partij.

5000 meter:
Het trio Bashir-Bouchikhi-Kimeli gaat op zoek naar een persoonlijk record in een wedstrijd richting 13.00. Traditiegetrouw komen er ook sterke Afrikanen aan start. De Europese top is er eveneens met de Duitser Richard Ringer en een van de Noorse wonderbroers Ingebrigtsen.

Verspringen:
De Franse voormalige wereldkampioen hinkstapspringen Teddy Tamgho richt zijn pijlen op het verspringen. Een andere ex-wereldkampioen indoor, Ignisious Gaisah, houdt de Nederlandse kleuren hoog.

Kogelstoten:
De Canadees Tim Nedow voert de rangen aan. De Luxemburger Bertemes is eveneens een +20.00m atleet.

110 meter horden:
Dario Deborger treft internationale tegenstand van hoog niveau. Jeugdig talent Obusiyu maakt eveneens zijn opwachting op de hoge horden.

400 meter horden:
Ex-wereldkampioen Nicholas Bett is van de partij. De Keniaan is 1 van de 7 internationale atleten aan de start die ooit al ruim onder de 50 seconden doken. In dit straffe deelnemersveld ligt onze jonge landgenoot Dylan Owusu op vinkenslag.

VROUWEN:

4x400 meter:
De Belgian Cheetahs in actie! België neemt het op tegen Jamaica, Frankrijk en Zweden. Onze Cheetahs zijn in volle voorbereiding op het EK in Berlijn. Margo Van Puyvelde, Hanne Claes, Cynthia Bolingo en Camille Laus zijn eveneens allemaal individueel reeds gekwalificeerd voor Berlijn in hun proeven (400 meter horden of 400 meter vlak).

100 meter:
De Ecuadoraanse Angela Tenorio is met een PR van 10.99 de topfavoriete. Zij zal sterke concurentie zijn voor Manon Depuydt.

400 meter:
Camille Laus mag zich opmaken voor een duel met de sterke Aminatou Seyni uit Niger.

800 meter:
Renée Eykens is er door een enkelprobleem jammer genoeg niet bij, maar het belooft desondanks een boeiende race te worden. Een snelle wedstrijd is in de maak met jonge beloftevolle Europese atletes in de strijd met ervaren -2.00 loopsters.

1500 meter:
Sofie Van Accom in mooi internationaal gezelschap. Kan ze zich plaatsen voor het EK in Berlijn?

5000 meter:
Internationale mix, voor een eindtijd net binnen de 15 minuten. Kan Louise Carton aanpikken in de juiste trein en naar Berlijn toelopen?

400 meter horden:
Onze drie geselecteerden voor Berlijn op zoek naar een nieuw persoonlijk record? Succes Justien Grillet , Margo Van Puyvelde en Hanne Claes!

100 meter horden:
Blikvanger is Anne Zagré. Kan ze naar een seizoensbeste lopen en zich hiermee richting Berlijn werken? Sarah Missinne, in zeer goede doen eveneens, is een andere landgenote om naar uit te kijken.

Hoogspringen:
Hanne Van Hessche springt in een deelnemersveld van hoog niveau waarin enkele sterke Oezbeekste springsters wellicht het voortouw zullen nemen.

Polsstokspringen:
Een mooie internationale mix, waar vooral jeugdig Belgisch talent de kans krijgt.