Hordeloopster Eline Berings is toegevoegd aan de Belgische selectie voor het WK atletiek, dat van 4 tot 13 augustus in Londen plaatsvindt. Dat deelde de atletiekfederatie woensdag mee.

Afgelopen zaterdag benaderde Berings het WK-minimum op de 100 meter horden tot op 4 honderdsten. Op de Nacht van Atletiek in Heusden-Zolder werd de 31-jarige Gentse derde in 13.02. Ze stond nog niet op de lijst met 15 geselecteerde atleten die de federatie maandag bekendmaakte, maar werd uiteindelijk dus wel gedelibereerd.

Berings trekt zo een streep onder een periode van ruim twee jaar van blessureleed. In mei 2016 scheurde ze voor de tweede keer de voorste kruisband van haar knie. Ze had toen nog maar net een zware revalidatie achter de rug.

Op Instagram reageerde Berings als volgt op haar WK-selectie: "Begin met het noodzakelijke te doen, doe dan het mogelijke en plots realiseer je het onmogelijke' (Franciscus van Assisi). Van twee zware blessures aan de voorste kruisbanden naar het wereldkampioenschap. Dat is hoe je terugslaat."

Voor wie niet zo katholiek is opgevoed: Franciscus van Assisi is geen Italiaanse hordeloper, maar een Italiaanse heilige uit de middeleeuwen.