Praktische info


Deelnamepakket


Steun Plan International België en ontvang een leuk gadget ter plaatse!


Programma & locatie


Startprocedure in waves


Geen tijdsregistratie


Afhalen borstnummer en T-shirt


Ontbijt


Kleedkamers & bewaarplaats sporttassen


Bereikbaarheidsinfo


Veilig sporten


URBAN TRAIL® RUN & WALK?

Zondag 21 oktober is de binnenstad van Bergen voor de 5de keer het decor voor de DH Mons Urban Trail, een uniek loop- én wandelevenement langs en door tal van belangrijke Bergense gebouwen! Nieuw in 2018 is dat er gekozen kan worden voor een afstand van 5 of 10 km! Voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de DH Mons Urban Trail® een must! Dit jaar zijn er opnieuw 6.000 plaatsen.

De DH Mons Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is ware ontdekkingstocht op loop- én wandelschoenen. Het prachtige erfgoed van de binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een ongeziene sfeer onder de deelnemers.

Alles dat Bergen bijzonder maakt, ontdek je op zondag 21 oktober. Ook dit jaar pakken we opnieuw uit met een heleboel toplocaties! In de loop van de volgende maanden geven we ze één voor één vrij.

Grote Markt

Omgeven door terrassen, restaurants en cafés, is de Grote Markt het zenuwcentrum van de stad. Met zijn autentieke straatstenen en versierde gevels neemt de Grote Markt je mee terug in de tijd. Voor velen is het één van de mooiste plekken in België, en zeker één van de meest geanimeerde.

Theatre Royal de Mons

Dit theater, ingehuldigd in 1843, is van neoklassieke stijl en een echt architecturaal wonder. De prachtige gevel en het luxe theater zijn van een ongeziene schoonheid.

Stadhuis

Dit juweel van de Grote Markt, gebouwd in de Xve eeuw, overklast de nabijgelegen gebouwen. Je vindt hier prachtig geetalleerde schatten uit de vorige eeuw(en).

Concertzaal Arsonic

Heb jij ook altijd al een concert in de "ARSONIC" willen bijwonen? Je droom komt waar, want de deuren van deze akoestische schat zullen op zondag 21 oktober speciaal voor jullie geopend worden tijdens de DH Mons Urban Trail!

Alhambar

In een van de meest mythische plaatsen van Mons, L'Alhambar opent zijn deuren en zijn bar.
In een rustige omgeving van hout, staal, leer en een groene muur, ontdekt u de nieuwe "place to be" van Mons.

Les Halles du Manège

"Mens sana in corpore sano". Voor u passen we dit citaat letterlijk toe, omdat u "Les Halles du Manège" kunt ontdekken en oversteken, een permanente overdekte markt die een boeren- en plaatselijke landbouw in het hart van Mons bepleit!

Muziekacademie

Wil je soms ook graag in de schoenen van een artiest staan als je kijkt naar een film of toneelstuk, of tijdens een concert?
Misschien geeft de doortocht door de muziekacademie van Mons je wel zin om les te volgen!

L'Hôtel Dream

Dit voormalige negentiende-eeuwse klooster, dat later een kapel werd, heeft vandaag plaats gemaakt voor een prachtig complex bestaande uit een viersterrenhotel met 62 kamers, een restaurant, een brasserie, een bar en een wellnessruimte.

Musée du Doudou

Duik in de wereld van De Ducasse van Bergen, die in 2005 aan de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van de UNESCO toegevoegd, tijdens uw bezoek van het museum van de Doudou.
Een onderdompeling in de legendarische strijd tussen Sint-Joris en de Draak en een ontdekking van deze echte parel van werelderfgoed en folklore van Mons staan op het programma.

Ateliers des FUCaM

Volg een universitair certificaat, bezoek een tentoonstelling, woon een concert bij of huur een lokaal voor uw bedrijf ... De FUCaM-workshops zijn een van de symbolische plekken in Mons.

Chapelle du Couvent des Soeurs Noires

Steek dit kleine historische gebouw over dat dateert uit de zeventiende eeuw als u de FUCaM verlaat. Weet je dat de kapel ooit een militair depot was?

Parcours