Zaterdagavond 8 december is de Mechelse binnenstad voor de vijfde keer hét decor van de magische GvA Mechelen Urban Trail. 6.000 lopers en wandelaars verkennen op een parcours van 5 en 10 km verschillende belangrijke Mechelse gebouwen en bezienswaardigheden.

Met maar liefst 25 toplocaties - een record - spant Mechelen de kroon binnen de Keytrade Bank Urban Trail Series. Dit is ook de tweede keer dat de Urban Trail een speciale kersteditie wordt en deel uitmaakt van het winterse programma Mechelen houdt je Warm. Zo krijg je tijdens deze wintercampagne niet alleen een ruim aanbod in culturele en feestelijke activiteiten maar ook dit sportieve gebeuren!

Schepen van Sport Stefaan Deleus geeft meer uitleg: "De deelnemers starten en finishen, zoals voorbije jaren, op de Veemarkt. Hier zal je mij ook terugvinden om het startschot te geven. Speciaal aan deze 5e editie zijn het groot aantal nieuwe locaties. Nieuwkomers op het parcours zijn het stadspaleis Hof van Busleyden, het stedelijk conservatorium, kunstencentrum nona, basisschool GO SHIL! en theaterhuis Moonbeat. Het parcours blijft dus interessant, ook voor mensen die vorige edities al deelnamen. Maar ook klassiekers als kazerne Dossin, brouwerij Het Anker, congres- en erfgoedcentrum Lamot en het stadhuis ontbreken niet op het parcours. Kortom, een niet te missen editie!"

Na de finish kan elke deelnemer genieten van een lekker soepje, aangeboden door Delhaize, en een fris getapte Maneblusser Wit. Na afloop kan je nog verder genieten op de Vismarkt en Haverwerf van Café Culinair of je nog aan een schaatsbeurt wagen op de Schaatsboot.

Wie er zaterdag bij wil zijn kan nog steeds inschrijven. Dit kan online t.e.m. vrijdag 7 december of ter plaatse in de sporthal van het Sint-Romboutscollege vanaf 18u.