Praktische info


Deelnamepakket


Steun Plan International België en ontvang een leuk gadget ter plaatse!


Programma & locatie


Startprocedure in waves


Geen tijdsopname


Afhalen borstnummer & T-shirt


Kleedkamers & bewaarplaats sporttassen


Mobiliteitsinfo bewoners


Veilig sporten


Urban Trail® Run & Walk??

Na 4 succesvolle edities kunnen we haast niet wachten op de volgende editie! Op zaterdagavond 8 december is de Mechelse binnenstad hét decor voor de magische Gazet van Antwerpen Mechelen Urban Trail®, een uniek loop- en wandelevenement over 5 km en 10 km langs en door tal van belangrijke Mechelse gebouwen. Voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad in het avondlicht op een andere manier wil leren kennen, is de GvA Mechelen Urban Trail® een must! Dit jaar zijn er 5.000 plaatsen beschikbaar, waarvan 500 plaatsen voor wandelaars.

De Mechelen Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is ware ontdekkingstocht op loop- én wandelschoenen. Het prachtige erfgoed van de binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een ongeziene sfeer onder de deelnemers.

Alles dat Mechelen bijzonder maakt, ontdek je op zaterdagavond 8 december. Locaties worden één voor één vrijgegeven vanaf oktober en november.

Hof van Busleyden

Het Hof van Busleyden is een van de prachtige gebouwen in Mechelen daterend uit het begin van de zestiende eeuw. Ontdek op je parcours dit uniek renaissance stadspaleis in Mechelen.

De Noker

In gebouw De Noker werden zieken en krankzinnigen behandeld tot de zusters Franciscanessen deze taak overnamen in het begin van de 20ste eeuw. Vandaag is de administratie van de Mechelse ziekenhuizen er gevestigd. Je kan dit gebouw niet individueel bezoeken dus een loopje er doorheen is zeker de moeite waard!

Stedelijk Conservatorium

Een nieuwe locatie in 2018: het Stedelijk Conservatorium! Loop, wandel of dans door de oude balletzaal. Wist je trouwens dat hier verschillende bekende Vlamingen afstudeerden? Jelle & Clara Cleymans, Jacques Vermeiren, Eva Daeleman en nog zoveel meer...

Kunstencentrum nona

Podiumbeesten kunnen zich helemaal laten gaan in kunstencentrum nona! Je loopt of wandelt langs het podium in de historische zaal. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van een tweede, nieuwe zaal. Zo kan je vanaf 2019 in nona terecht voor nog meer beeldende kunst, hedendaagse dans, muziek en theater.

Kazerne Dossin Museum

Tussen juli 1942 en september 1944 werden in kazerne Dossin 25.274 joden en 354 Roma en Sinti verzameld en weggevoerd richting Auschwitz-Birkenau en enkele kleinere kampen. Het museum vertelt over de vervolging van Joden en zigeuners in België en massageweld in het algemeen.

Ursulinen

De typische schoolgeur kunnen jullie opsnuiven in het Ursulinen Mechelen!

Tuin van Oh!

Voor groen gaan we naar de mooie tuin van het ondernemershuis OH! Het Oh! Mechelen Ondernemershuis is een broedplaats voor innovatief en creatief ondernemerschap. Zowel startende als gevestigde ondernemers steken er de koppen samen in deze inspirerende site in het historische centrum van de stad.

Liefst zien we jullie met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer komen. Indien je toch de auto verkiest, vind je hieronder alvast info over parkeren.

Met de fiets?

Er bevindt zich een grote fietsenstalling aan het Sint-Romboutscollege op de Veemarkt.

Met de auto?

Je parkeert best op de gratis randparking Douaneplein, Douaneplein z/n (600 m wandelen naar de Veemarkt).
Van zodra de parking op het Douaneplein volzet is:

  • Grindparking (gratis) naast het Provinciaal Sport- en Recreatiepark De Nekker (1.100 m wandelen naar de Veemarkt). Adres: Spuibeekstraat.
  • Parking Zandpoortvest 2 (gratis, 700 m naar de Veemarkt)
  • De betaalparkings in de binnenstad: Grote Markt, Kathedraal, Blauwhondstraat, Veemarkt, Guldenstraat, Hoogstraat, Lamot, Bruul, Tinel.

Let op: Parkeren in de ondergrondse parkings in de Mechelse binnenstad (Grote Markt, Kathedraal, Blauwhondstraat en Veemarkt) kan voor 18.30u en uitrijden kan pas vanaf 23.15u. De andere parkeergarages in de binnenstad (Q-parking Guldenstraat, Lamot en Bruul en Indigoparking Hoogstraat en Tinel) blijven bereikbaar.

Met het openbaar vervoer?

Met de trein:
  • Station Mechelen (1.400 m wandelen tot de Veemarkt)
  • Station Mechelen-Nekkerspoel (550 m wandelen tot de Veemarkt)
Met de bus?

Er rijden geen bussen in de binnenstad op zaterdag 8 december vanaf 14u. Vanaf dan worden haltes Veemarkt en Schoenmarkt niet meer bediend.

[an error occurred while processing this directive]