Crosscup
  FR  
Home
Gent
Roeselare
Brussel
Mol
Hannuit
Dour

Klassement
Palmares
Reglement
Organisatie
Partners

Editie 2002
Bekijk de fotospecial 16-02-2004
De mooiste beelden van de Crosscup-manche in Dour? Klik HIER.
Van Hooste, Dejaeghere en Es Saadi eindwinnaars Lotto Crosscup 15-02-2004
Geen verrassingen in de laatste manche van de Lotto Crosscup in Dour, waar Tom Van Hooste, Veerle Dejaeghere en Ridouane Es Saadi niet alleen de wedstrijd maar ook het eindklassement op hun naam schreven.

Tom Van Hooste gaat door het lint. (foto photonews)
Eigenlijk was er nog slechts op de korte cross sprake van enige spanning voor het eindresultaat, althans voor de race, omdat zowel Tim Clerbout als Ridouane Es Saadi nog aanspraak konden maken op die eerste plaats.

Een tactisch verstandig lopende Es Saadi had namelijk aan één splijtende versnelling op het heuveltje ter hoogte van de aankomst genoeg om zijn grote rivaal van zich af te schudden en probleemloos naar een tweede opeenvolgende eindzege af te stevenen. Clerbout behield nog een comfortabele voorsprong op een sterke Wim Borms, terwijl Koen Wilssens net iets sneller aan de meet was dan Johan Vermeiren en Tom Van Rooy.

GEENS KAN DEJAEGHERE NIET VERRASSEN

Bij de vrouwen leek het er even op of Mieke Geens voor de verrassing van de dag zou zorgen. Met een blitzstart nam ze, samen met clubgenote Kim Offergeld, onmiddellijk een vijftigtal meter op een pelotonnetje aangevoerd door Veerle Dejaeghere en waarin verder nog Fatiha Baouf, Anja Smolders en Mounia Aboulahcen zaten.

Voor Offergeld lag het tempo in de spits kennelijk iets te hoog, zodat ze al snel door de achtervolgers werd gegrepen, maar Geens hield het tot dik halfweg vol. Toen werd ze door de hard werkende Dejaeghere tot de orde geroepen.

De West-Vlaamse besefte dat ze de sterk sprintende Geens best niet mee naar de meet nam en plaatste in de laatste kilometer een versnelling die enkel Fatiha Baouf kon beantwoorden. In een lange sprint stond geen maat op Veerle Dejaeghere, die in Dour voor de vijfde keer een maximaal aantal punten sprokkelde.

VAN HOOSTE HOUDT MAASE ACHTER ZICH

Tom Van Hooste
was net teruggekeerd van een zware stage in het zuiden van Spanje en dus niet al te fris, maar dat was hem op het golvende parcours van Dour niet echt aan te zien. Nadat Krijn Van Koolwijk het vuur aan de lont gestoken had, kwam Van Hooste zich zelf met de zaken bemoeien.

Kamiel Maase
en Tom Compernolle leken lange tijd het hoge tempo tot het eind te kunnen volgen, maar toen van Hooste op zijn beurt voluit op het gaspedaal ging staan, moesten ook Maase en Compernolle zich bij het meesterschap van Van Hooste neerleggen.

Voor de Oost-Vlaming meteen een dubbele voldoening. Niet alleen won hij voor de zoveelste maal de Lotto Crosscup, hij slaagde er bovendien in voor het eerst in zijn carrière Kamiel Maase achter zich te houden.

Top vijf Dour vrouwen
1. Veerle Dejaeghere
2. Fatiha Baouf
3. Mieke Geens
4. Anja Smolders
5. Mounia Aboulahcen
 Top vijf Dour mannen
1. Tom Van Hooste
2. Kamiel Maase (Ned)
3. Tom Compernolle
4. Krijn Van Koolwyk
5. Spencer Barden (Gbr)

Eindstand Crosscup mannen
1. Tom Van Hooste 125 punten
2. Tom Compernolle 100
3. Jesse Stroobants 77
4. Hans Janssens 61
5. Stijn Vandevelde 58Top vijf Dour korte cross mannen
1. Ridouane Es-saadi
2. Tim Clerbout
3. Wim Borms
4. Koen Wilssens
5. Johan Vermeiren
 

Eindstand Crosscup korte cross mannen
1. Ridouane Es-saadi 115 punten
2. Tim Clerbout 103
3. Johan Vermeiren 87
4. Matthieu Vandiest 73
5. Tom Van Rooy 63


Vorige berichten
Van Hooste scoort ook in Dour   15-02-2004
Nummer vijf voor Dejaeghere   15-02-2004
Alle Belgische toppers in Dour   11-02-2004
Deelnemers Dour   10-02-2004
 
Archief
Lotto

Leenbakker
Siemens

Mail ons | Over ons
© 2002, Sport.be nv | Schoebroekstraat 8 | 3583 Paal | tel: 011/450.360 | fax: 011/450.361 | info@sport.be